الأحد، 19 أكتوبر 2008

طريقة عمل الصامولي (الفينو)والبقسماط




المكونات



المقادير كوب لبن



نصف كوب ماء



ربع كوب زبده ( ملعقه كبيره زيت ودى من عندى بتديله طراوه اكتر )
نضعهم مع بعض على النار حتى يدفىء الخليط مش يسخن بس يدفى

حوالى 4 كوب دقيق الخاص بالمعجنات ممكن يزيد وممكن يقل ( انا بيعمل معى حوالى 5 اكواب كمان بيعتمد على حجم البيضه )



ملعقه كبيره سكر



ملعقه صغيره ملح



بيضه يستحسن كبيره



ملعقه كبيره خميره حبيبات او قطعه قد البندقه او اكبر شويه خميره لو قطع




طريقة التحضير




نضع 2 كوب دقيق مع ملقعه السكر والخميره فى العجانه ( يستحسن لاننا هانعجنها كتير باليد ) و نضع عليهم

اللبن و مكوناته ونخلط ثم نضع البيضه والملح ونخلط ثم الدقيق بالتدريج ونعجن فتره 10 دقايق حتى تتكون

عجينه طريه لا تلتزق باليد و شديده يعنى مش مكتومه و نغطيها ونتركها تتخمر ساعه دى انا بسيبها كده (ربع ساعة)


بعد التخمير نقطعهم قطع صغيره قد اليوسفى الصغير و نغطيهم و نتركهم ربع ساعه

وده الفرد وطريقه اللف



خلصنا اللف و نغطيهم ونتركهم يتخمر (من2 ساعه الي واحده او ساعه ونص )

لانه نفش بسرعه ولزق فى بعضه وده عادى



لما نخل الخبز الفرن يكون سخن درجه حراره 200 درجه ولما ندخله نضعه فى الرف الاوسط ونقلل الحراره على 180 درجه

وده بعد الخبز روعه





اما البقسماط

بعد ما ناخد قطعه من العجين نبدا نصبعها و نعملها دواير ندهنها باللبن ونضع عليها السمسم و نتركها نص ساعه تخمر وبهدين فى الفرن يدوب تبدا يحمر بسيط نخرجه من الفرن

و لما يبرد خاص ندخله الفرن تانى لغايه ما يحمر و يقرقش

و بصراحه كانك جبتيه من المخبز طازه مقرمش وهش ولذيذ




منقول

1 ملاحظات:

akirzaman

طريقة تجنن و انا من عشاق الفينو و البقسماط تسلم الأيادى يا قمر

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP