الجمعة، 5 مارس 2010

طريقة عمل كوسه بالبشاميل

طريقة عمل كوسه بالبشاميل



المكونات
اولا :طريقة عمل البشاميل
انا بحب اعمله خفيف المكونات ثقيل القوام
لانى بفضله كده
بضع عالنار 2 ملعقه زبده ومعهم 4 معالق دقيق كبيره
ولا انتظر لتحمير الدقيق فى الزبده


اضيف لتر اللبن
طبعا انا مضاعفه المقدار ثلاث الاضعاف لان عملت صوانى كتير


وباستخدام المضرب اليدوى افضل اقلب الخليط جيدا جدا حتى لا تتكون تكتلات والافضل تكون يدى عالخليط ولا اتركه واستمر فى التقليب


لاقدر الله حصل وتواجدت تكتلات ضعى الخليط فى الخلاط واضربى واعيديه للحله مره اخرى حتى تتفكك التكتلات


المهم
فى هذا الوقت واثناء التقليب بضيف الملح والفلفل اتركه يعمل فقاقيع وده معناه انه استوى
اتركه جانبا حتى اجهز الاكلات
ثانيا :الكوسه بالبشاميل
1 كيلو كوسه
لحم مفروم معصج
ملح فلفل واى بهارات مفضله
طريقتى فى عملها تختلف عن البعض لكن بالنسبه لى دى افضل طريقه لعمل صينيه الكوسه
نجهز الكوسه



اضعها هكذا فى طاسه عالنار واستمر فى تقليبها الى ان ينزل ماؤها


اضيف التوابل واقلب


بضيف المفروم المعصج مسبقا
واقلب الخليط


اضيف ملعقتان من البشاميل المجهز مسبقا واقلب


اضع الخليط فى صينيه واضيف كوب ونصف من البشاميل اللى حضرته واوزعه على وجه الصينيه وادخلها الفرن نصف ساعه تقريبا واحمر وجهها وده شكلها


 مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP