الثلاثاء، 30 مارس 2010

طريقة عمل البيتـــــــــــــــــزا(كل بلد اكلة )

طريقة عمل البيتـــــــــــــــــزا

كوب دقيق – 1/2 كوب زيت زيتون – م ص ملح – 1/2 م ص سكر – كوب ماء – قطعه خميرة بيرة فى حجم البندقة او م طعام خميرة فورية الطريقة
نذوب الخميرة مع السكر مع شوية ماء دافيين لحد ما تزوب
نضع الدقيق فى طبق مع الملح مع الزيت ونفركهم ثم نضع الزيت ونخلط ثم نضع الخميرة المزابة واخيرا نعجن بالماء لحد ما تتكون العجينة ثم نغطيها بفوطة ونتركها تخمر حوالى 30 دقيقة




الصلصة

نضع الطماطم فى ماء مغلى ثوانى ثم نقشره من القشرة الخارجية ونفرمه بالسكينة فرم ناعم جدا نضع زيت على النار ونشوح البصل والثوم ثم نضع الطماطم وملح وزعتر لحد ما تتسبك
بيتزا باللحم

عجينة بيتزا – صوص طماطم – م ص زعتر – لحم مفروم معصج – 1/4 ك بسلة مسلوقة – جبنة موزاريلا مبشورة – م زيت الطريقة



نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ثم نقطعها بالقطاعه المدورة ندهن ضهر صينية البيتزا بالزيت كويس ونضع عليها البيتزا ثم ندهنها بصوص الطماطم ثم نضع اللحمة ثم البسلة ثم الجبنة وندخلها الفرن





بيتزا بالتونة
عجينة بيتزا – صوص طماطم – 1/2 م ص زعتر – فلفل الوان – زيتون شرايح – علبة تونة صغيرة - – جبنة موزاريلا مبشورة – م زيت – ملح وفلفل
الطريقة
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ثم نقطعها بالقطاعه المدورة ندهن ضهر صينية البيتزا بالزيت كويس ونضع عليها البيتزا ثم ندهنها بصوص الطماطم ثم نضع التونة والفلفل الوان والزيتون ثم الجبنة وندخلها الفرن




مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP