طريقة عمل عيــون الســت لشيف حسن (كل بلد اكلة )
طريقة عمل عيــون الســت
المكونات
325 ج ذبدة
100 ج سكر بودرة
3 بيضات
500 ج دقيق
100 ج سمولينا
100 ج جوز هند
نص باكو بيكنج بودر
نص معلقة فانيليا
الطريقة التحضير
اضع فى الخلاط الذبدة مع السكر بودرة على السرعه الهادية
ثم اضع البيض بيضة بيضة واترك بين كل بيضة دقيقتين والفانيايا
اضع السمولينا + جوز الهند + الدقيق + البيكنج بودر فى طبق لوحدهم واخلطهم
ثم اضعهم على المقدار اللى فى الخلاطوالخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
اضع العجينة فى الثلاجة حوالى نص ساعه
ابدء اشكلها على هيئة كور صغيرة مثل الصورة ثم اعمل خرم فى نصها واضع نص فستقة
وادخلها الفرن على 160 درجة لمدة 20 دقيقة
واول ماتطلع وهى سخنة اسقيها بالسيرب الساخن جدا
100 ج سكر بودرة
3 بيضات
500 ج دقيق
100 ج سمولينا
100 ج جوز هند
نص باكو بيكنج بودر
نص معلقة فانيليا
الطريقة التحضير
اضع فى الخلاط الذبدة مع السكر بودرة على السرعه الهادية
ثم اضع البيض بيضة بيضة واترك بين كل بيضة دقيقتين والفانيايا
اضع السمولينا + جوز الهند + الدقيق + البيكنج بودر فى طبق لوحدهم واخلطهم
ثم اضعهم على المقدار اللى فى الخلاطوالخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
اضع العجينة فى الثلاجة حوالى نص ساعه
ابدء اشكلها على هيئة كور صغيرة مثل الصورة ثم اعمل خرم فى نصها واضع نص فستقة
وادخلها الفرن على 160 درجة لمدة 20 دقيقة
واول ماتطلع وهى سخنة اسقيها بالسيرب الساخن جدا
ملحـــــــــوظة
سيرب خفيف ساخن(كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)سيرب ثقيل ( 2 كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
سيرب خفيف ساخن(كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)سيرب ثقيل ( 2 كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
مصدر
0 ملاحظات:
إرسال تعليق