طريقة عمل خبز البطاطا الحلوة
خبز البطاطا الحلوة
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة
2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب زيت نباتى
3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد
1/4 كوب سكر 2
بكتة خميرة فورية 2
و نصف معلقة صغيرة ملح
من 6 ل 7 اكواب دقيق
الطريقة
امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة
اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا
رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء
بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة
جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة
و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه
بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق
قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات
برديها بعد كده على رف سلك
و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر
لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق
من 6 ل 7 اكواب دقيق
الطريقة
امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة
اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا
رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء
بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة
جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة
و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه
بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق
قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات
برديها بعد كده على رف سلك
و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر
لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق
اختبار تضاعف العجينة
منقول من منتدي لك
0 ملاحظات:
إرسال تعليق