طريقة عمل حلقات السمسم (السميت) بدبس التمر يقرمش وخفيف
حلقات السمسم (السميت) بدبس التمر يقرمش وخفيف
المقادير
1كوب ماء دافى *1كوب حليب دافى*1 كوب شاهى صغير زيت*1 ملعقة اكل خميرة بيرة*1ملعقة صغيرة سكر مع الخميرة*1ملعقة اكل ملح*5 اكواب دقيق تزيد او تنقص قليل *(انا عملت نص المقدار)
مقادير الصوص
2 ملعقة كبيرة رب التمر *2 ملعقة كبيرة زيت *1كوب صغير ماء(طبعا الصوص او رب التمر بيعطى لون مخملى وريحتة حلوة جدا لحلقات السمسم
1كوب ماء دافى *1كوب حليب دافى*1 كوب شاهى صغير زيت*1 ملعقة اكل خميرة بيرة*1ملعقة صغيرة سكر مع الخميرة*1ملعقة اكل ملح*5 اكواب دقيق تزيد او تنقص قليل *(انا عملت نص المقدار)
مقادير الصوص
2 ملعقة كبيرة رب التمر *2 ملعقة كبيرة زيت *1كوب صغير ماء(طبعا الصوص او رب التمر بيعطى لون مخملى وريحتة حلوة جدا لحلقات السمسم
صحن السمسم
الطريقة
نحرك الخميرة مع السكر والماء ونتركهم 10 دقايق
نضيف باقى المواد حتى نتحصل على عجينة متوسطة وبعدين نتركها ترتاح نص ساعة بس
نحرك الخميرة مع السكر والماء ونتركهم 10 دقايق
نضيف باقى المواد حتى نتحصل على عجينة متوسطة وبعدين نتركها ترتاح نص ساعة بس
نشكلها اصابع كما فى الصور
نبرم كل ااصبعين بالطول مع بعض على شكل كعكة ثم نضع الكعكة فى صوص التمر ثم فى السمسم
نضعهم فى طاجين الفرن
نتركهم ساعة ليتضاعف حجمهم نخبزهم فى فرن حامى شوية على درجة 180 حتى يحمرو
وهدو بعد خروجهم من الفرن
وهدو بعد خروجهم من الفرن
وهنا جاهز السميت او السميد او الكعك بااى اسم تحبو
منقول من منتدي لك
0 ملاحظات:
إرسال تعليق