طريقة عمل شيش طاووق
طريقة عمل شيش طاووق
المكونات
كيلو من لحمة الدجاج (الصدر) مقطعة إلي مكعبات
4الي 5فصوص ثوم مفروم
2/1 كوب من مايونيز
2م/ك عصير ليمون
م/ك من الزعتر يابس او الناشف
2/1م/ص فلفل احمر (اختياري )
2/1م/ص فلفل اسود
مكعبات من الفلفل الاخضر والاحمر
واعواد شواء خشب (تنقع في الماء لمدة 30دقيقة قبل الاستعمال)
4/1كوب من الكريم الباني الخاصة باطبخ او الزبادي
4الي 5فصوص ثوم مفروم
2/1 كوب من مايونيز
2م/ك عصير ليمون
م/ك من الزعتر يابس او الناشف
2/1م/ص فلفل احمر (اختياري )
2/1م/ص فلفل اسود
مكعبات من الفلفل الاخضر والاحمر
واعواد شواء خشب (تنقع في الماء لمدة 30دقيقة قبل الاستعمال)
4/1كوب من الكريم الباني الخاصة باطبخ او الزبادي
1بصلة تقطع الي أربع إنصاف وكل نصف يقطع الي نصفين
الطريقة:1- تسخن الشواية علي حرارة مرتفعة ثم في وعاء يخلط الثوم مع المايونيز وعصير أليمون والزعتر والفلفل الأحمر والكريما الباني او الزبادي والفلفل الأحمر وتفرك بة مكعبات الفراخ
الطريقة:1- تسخن الشواية علي حرارة مرتفعة ثم في وعاء يخلط الثوم مع المايونيز وعصير أليمون والزعتر والفلفل الأحمر والكريما الباني او الزبادي والفلفل الأحمر وتفرك بة مكعبات الفراخ
2- . توضع قطع الفراخ في الوعاء وتخطي وتترك من ساعتان الي يوم كامل في البراد
3- تغرس قطع الفراخ في الأسياخ مع مكعبات الفلفل الاخضر والاحمر واي نوع حسب الرغبة,وقطع البصل ثم توضع علي الشواية وتقلب بصفة مستمرة علي جميع الجوانب الي إن تطهي جيدا وتقدم مع صلصة الثوم الجاهزة
0 ملاحظات:
إرسال تعليق