الخميس، 26 نوفمبر 2009

طريقة عمل الرقاق المصري

طريقة عمل الرقاق المصري






المقادير
نصف كيلو رقاق



حوالي 300 جرام لحم مفروم و معصج بالبصل و الفلفل و الملح.




مقدار من الشوربه الساخنه جدا..ملحها يكون مضبوط(تفضل ان تكون شوربة بط..او رومي)



مقدار من السمن..للوجه و لقاع الصنيه



الطريقة التحضير .
اولا ندهن الصنيه بالسمن الزبد او الزيت حسب الرغبة..




 
نقوم بتطرية الرقاق بالمرق..و لاا نبالغ في ذلك حتى لا يصبح كالعجين..و نضعه بالصنيه




و نكرر العمليه اربع او خمس مرات..او ان نقسم مقدار الرقاق لنصفين..حسب المتاح و رالرغبه طبعا.
ثم نضع اللحم المفروم



و نكمل باقي مقدار الرقاق



و ندهن الوجه كميه بسيطه من السمن




و يدخل فرن ساخن..و بعدين نهدي عليه النار



و هذا شكله بعد خروجه فورا..
ثم ننتظر حتي يهدأ قليلا و يبرد ..ثم نبدأ في تقطيعه





و يلمع بكميه بسيطه جدا من زيت الذره (اختياري)
منقول من منتدي لك

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP