الاثنين، 19 أبريل 2021

طريقة عمل صينيه الجلاش بالمكسرات ولا اروع

 طريقة عمل صينيه الجلاش بالمكسرات ولا اروع 





المكونات 

لفه من الجلاش الجاهز 

1كوب من خليط المكسرات يخلط معاها (رشه من السكر وماء زهر اوماء عادي ويقلب معا )

1الي 2كوب من السمن المذاب الدافيء حسب حجم الصينيه

للشربات :2كوب من السكر 

1كوب من الماء +عصير ليمون (رابط فيديو الشربات في صندوق الوصف اسفل الفيديو)الشربات يكون بيغلي 

طريقة عمل 

تفرد الجلاش ونعد اورقها كان الورق عندي 16ورقه نقطع الجلاش علي حجم الصيينه نضع حوالي 2من الجلاش السليم المقطع   ولازم تكون سليمه مش مقطوعه ثم نضع في الصينيه ما تبقي من الورق قصاصات الجلاش بحيث نعمل طبقات منها علي حسب عدد الورق معني (نضع في الصينيه طبقات من باقي الجلاش بحث تكون عندنا 6طبقات من قصاصات الجلاش غير 2من ورق الجلاش المقطع بحجم الصينيه )بعد ذلك نرش رشه من السكر ثم نضع خليط االمكسرات ونفرده ونضغط عليه ثم نرش رشه خفيفه من السكر عليه ونضع النصف التاني من الجلاش واهم حاجه ان يكون اخر وش سليم مفهوش قطع ثم نضغط عليه ونقطع الجلاش بالسكين الي مربعات حسب الرغبه وتسقي بالسمن وتترك حوالي 10الي 15دقيقه حتي الصينيه تتشرب السمن في اثناء ذلك نسخن الفرن علي حرارة 150او 160درجه ثم توضع في الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي وتنشف من الداخل خدت معايا حوالي 1وربع ساعه في الفرن ثم تخرج وتصفي من السمن وتسقي بالشربات المغلي عليها وتترك عليها لمده 2دقيقه ثم تصفي من الشربات وتترك حتي تبرد تماما ثم تقدم 


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP