الثلاثاء، 13 أبريل 2021

طريقة عمل البط المشوي في الفرن مع صوص البني بالخضار

 طريقة عمل البط المشوي في الفرن مع صوص الخضار 





المكونات 

2كيلو من بط سليم صغيره في السن 

نصف ملعقة كبيرة بهارات مشكلة+ملح فلفل اسود 

3 بصل بني مقطعه الي انصاف 

2 أو 3 جزر مقطعه الي شرائح كبيره 

1 حبة ثوم كاملةبالقشر مقسومه الي نصفين 

2 ورق غار

عدد قليل من أغصان الزعتر الطازج (أو نصف ملعقة كبيرة زعتر مجفف)

2 ملعقة كبيرة عسل 

1 1/2 ملعقة كبيرة طحين

1 كوب ماء

2ملاعق كبيره صويا صوص شرايح جنزبيل 

قرن من الفلفل الاحمر الحار(اختياري )

الخطوة 1

اغسل البط تحت الماء البارد من الداخل والخارج. ثم جففيها مع المناشف الورقية.

نقطع رقبه والاجنحه من المفصل ثم توضع في الصينيه اللي هنشوي فيها البط 

نرش داخل البط بالملح والفلفل الاسود وقطع من الجنزبيل الطازج وورق الغار ووثوم كامل مقسوم الي نصفين 

 الخطوة 2

باستخدام سكين حاد بقطع الجلد باشكال ماسيه بحرص شديد اهم حاجه التقطيع مش يوصل للصدر (لا يجب ان تظهر خطوط داكنه او الصدر يعني ) والفخده والدبوس 

نصب كميه من الزيت فوق البط ونضع التوابل وندعك التوابل بالبط بحيث تغطي كل البطه تماما من جميع لجوانب 

 الخطوه 3

نضع البطه فوق الاجنحه والرقبه حتي لا تلتصق في قاع الصينيه وتجنب تلامسها للحواف تدخل الفرن علي حرارة 180درجه لمده 1ساعه و20دقيقه

بعد 1الساعه و20دقيقه  برفق نرفع البط ونضع في نفس الصينيه الخضار المقطع  والغصان الزعتر ان وجدت ويقلب ثم يحرك الي وسط الصينيه ثم نضع البط فوقها ويدخل الفرن مره اخري لمده لمده 40دقيقه نرفع البطه برفق من الصينيه وتترك لترتاح في اثنا ما هيه ترتاح 

نعمل الصوص 

نصفي الصوص الي نزل من البط ويوضع جانبا 

في نفس الصينيه توضع علي نار متوسطه نضع الدقيق ونقلب حتي يختفي تماما ثم نضع الماء ويقلب حتي تختلط ونضع الجنزبيل الشرائح والفلفل الاحمر الشرائح ويقلب معا ونضع العسل والصويا صوص ويقلب حتي الخليط يغلي ويصبح سميك قليلا نضع الملح والفلفل الاسود ثم يوضع الصوص بالخضار في طبق ويقدم مع البط بعد ان يقطع الي قطع ويرص في الاطباق 


 






0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP