الاثنين، 24 مايو 2010

طريقة عمل الصوصات المختلفة برنامج كل بلد اكله

رافيولى بصوص الطماطم



 صوص الطماطم
طماطم مقشرة ومفرومة بالسكينة – ريحان مفروم – زيت زيتون – ملح وفلفل



معلقة ونص صلصة طماطم


ثوم مفروم


الطريقة


نضع زيت فى حلة ونضع الثوم المهروس والريحان المخرط والطماطم المخرطة والملح والفلفل


ونقلب كويس ثم نضع صلصة الطماطم ونقلبهم لحد مايستووا


نكون سالقين الرافيولى ونضع عليه الصلصة

صوص بولونيز




لحم مفروم – 250 ج بصل – 250 ج كرات – 100 ج بسلة – ملح وفلفل




ثوم مهروس – 250 ج كرفس – 3 معالق صلصة طماطم – 2 معلقة كبيرة دقيق


الطريقة


نضع زيت الزيتون فى مقلاية على النار ونشوح فيه اللحمة المفرومة والملح والفلفل


ونقلبهم ثم نضع الجزر والكرات والكرفس المخرطين ونقلب كويس ثم نضع الدقيق ونقلب بسرعه وكويس


ثم نضع 2 معلقة صلصة الطماطم وشوية ماء حوالى كوب ونقلبهم وفى الاخر خالص نضع البسلة
صوص البابردلى مع بيف راجو


200 ج بيف – بصل – جزر – كرات – كرفس – ريحان – طماطم


زعتر – بودرة ديميجلاس


الطريقة


نقطع اللحمة وكل الخضار صغير جدا ثم نشوح قطع اللحمة المقطعه صغير فى زيت الزيتون


ونضع زعتر فرش وملح وفلفل وكل الخضروات وشوية ريحان مفرومة


ومعلقة صلصة طماطم وبودرة الديميجلاس وكوب ماء لحد ماتستوى


تالياتيلى مع صوص ابيض بالجبنة



200 ج تالتيلى مسلوقة




الصوص الابيض


حليب – كريمة فريش – جبنة بارميزان – ملح وفلفل


نعمل الصوص بالمقادير على النار لحد ماتتخن شوية ثم


نضعها على ال تالتيلى المسلوقة
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=616999&page=117

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP