الثلاثاء، 19 يناير 2010

طريقة عمل المكرونة المحمرة


طريقة عمل المكرونة المحمرة



هي وصفة مشهورة جدا في مصر خاصة في الصعيد يمكن بعض المناطق لايفضلون سلق المكرونة
هذة الوجبة اهداء لكل عروسة او زوجة جديدة في المطبخ وانتظروا باقي الوصفات بالشرح والخطوات المصورة ولو انتي مش فاضية وتعبانة وعيزة تعملي اكل بسرعة لابنك او ابنتك فهي وجبة مثالية واسال مجرب
المقادير 2
كوب ونصف من  مكرونة اي نوع  حسب الرغبة
شوربة او ماء انا بعملها بالماء
كوب من طماطم ونصف
يمكن استخدام معجون طماطم
لكن الطازجة افضل بكتير
ملح وفلفل اسود
5م ك زيت او سمك حسب الرغبة او الاثنين معا
طريقة التحضير
1- يسخن الزيت و السمن في حلة نضيف المكرونة ونقلب ذي طريقة اللسان عصفور لحد ما تصبح ذهبية اللون




2- نضيف الطماطم ونقلب ونضيف الفلفل الاسود وبعدين نضيف الماء حتي تغطي المكرونة وكلما زادت الشوربة بتبقي احلي نضيف الملح

نتركها لغاية ما تتشرب وبعدين نهدي النار 10الي15دقيقة وتبقي جاهزة








تقدم مع الكبدة والمشاوي وغيرها

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP