السبت، 1 مايو 2021

طريقة عمل الغريبه (الفانيلا-الكاكاو -ريدفليفت)

طريقة عمل الغريبه (الفانيلا-الكاكاو -ريدفليفت)






المكونات
1/21كوب من السمن المثلجه
1كوب من السكر البودره
حوالي 3اكواب من دقيق 
فانيلا بودره او سائله 
فانيلا

كاكاو -لون احمر

طريقة عمل
في وعاء نضع السمن المثلج وتخفق بالمضرب البيض علي سرعه عاليه حتي تفك شويه ونستمر في الخفق حتي اليمن يصبح فاتح اللون وكريمي اما نخفض سرعه المضرب الي منخفض او نغلقه ونضيف السكر البودره حتي لا يتطاير ثم نتقلب باستخدام ملعقة خشب  او اسبتيوله ونقلب حتي يختلط السكر مع السمن تماما ثم نشغل المضرب علي سرعه عاليه حتي خليط السمن والسكر يصبح هش وناعم ولونه فاتح جدا ثم نضيف الدقيق والفانيلا وتقلب جيدا حتي الدقيق يدوب تماما ويختفي من الخليط  يمكن استعمال الملعقه في خلط الدقيق مع خليط السمن  حتي يتكون عجينه  ناعمه تسهل تشكلها وتترك لترتاح لمده 10دقائق 

تقسم العجين علي ثلاث اطباق بتساوي يترك طبق من غير اي اضافات

 لغريبه الفانيلا :يشكل كرات ويرصف في صينيه مفروشه بورق من الخبز حتي تنتهي الكميه ونضع في منتصف كل واحده لوز ايمكن استعمال اللولي القابل للاكل 

لغريبه بالشكولاته :يوضع علي الخليط حوالي 2ملاعق كبيره من الكاكاو ثم تشكل كرات وترص في صينيه مفروشه بورق خبز وتزين بالمكسرات وتوضع في الثلاجه لو هيه سايحه قبل دخولها الفرن يمكن نعملها علي شكل صوابع ثم تلف مثل الحلق ونضع الفستق علي الجنب ثم ترص في الصينية (اذا ساحت العجين يمكن وضعها في الثلاجه الي ان تتماسك تاني لمده 10دقائق)

لغريبه الريد فليفت :نضع نصف الكميه الغريبه يوضع 1ملعقه صغيره من الكاكاواهم حاجه الخليط يكون لونه فاتح لوي واللون حسب الدرجه اللي عايزها ويوضع حوالي 2ملاعق كبيره من الدقيق او لغايه لما تكون تعرفي تلفيها 

لو ثلث الكميه يوضع 1/2ملعقه صغيره او اقل اهم حاجه يكون لون العجين فاتح اوي ثم يوضع اللون حسب الدرجه اللي عايزها ثم يوضع يوضع حوالي 1ملعقه كبيره من الدقيق ثم تشكل كرات وترص في الصينيه وتزين ويمكن وضعها في الثلاجه او سايحه ثم تدخل الفرن علي حرارة 150درجه ونشغل من تحت فقط الي ان تصبح ذهبي فاتح ثم ترفع من الفرن وتترك الي ان تبرد ثم ترفع وترص في الطبق التقديم او في وعاء محكم الغلق


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP