طريقة عمل الغريبه (الفانيلا-الكاكاو -ريدفليفت)
كاكاو -لون احمر
تقسم العجين علي ثلاث اطباق بتساوي يترك طبق من غير اي اضافات
لغريبه الفانيلا :يشكل كرات ويرصف في صينيه مفروشه بورق من الخبز حتي تنتهي الكميه ونضع في منتصف كل واحده لوز ايمكن استعمال اللولي القابل للاكل
لغريبه بالشكولاته :يوضع علي الخليط حوالي 2ملاعق كبيره من الكاكاو ثم تشكل كرات وترص في صينيه مفروشه بورق خبز وتزين بالمكسرات وتوضع في الثلاجه لو هيه سايحه قبل دخولها الفرن يمكن نعملها علي شكل صوابع ثم تلف مثل الحلق ونضع الفستق علي الجنب ثم ترص في الصينية (اذا ساحت العجين يمكن وضعها في الثلاجه الي ان تتماسك تاني لمده 10دقائق)
لغريبه الريد فليفت :نضع نصف الكميه الغريبه يوضع 1ملعقه صغيره من الكاكاواهم حاجه الخليط يكون لونه فاتح لوي واللون حسب الدرجه اللي عايزها ويوضع حوالي 2ملاعق كبيره من الدقيق او لغايه لما تكون تعرفي تلفيها
لو ثلث الكميه يوضع 1/2ملعقه صغيره او اقل اهم حاجه يكون لون العجين فاتح اوي ثم يوضع اللون حسب الدرجه اللي عايزها ثم يوضع يوضع حوالي 1ملعقه كبيره من الدقيق ثم تشكل كرات وترص في الصينيه وتزين ويمكن وضعها في الثلاجه او سايحه ثم تدخل الفرن علي حرارة 150درجه ونشغل من تحت فقط الي ان تصبح ذهبي فاتح ثم ترفع من الفرن وتترك الي ان تبرد ثم ترفع وترص في الطبق التقديم او في وعاء محكم الغلق
0 ملاحظات:
إرسال تعليق