طريقه عمل صينيه البطاطس بالخضار علي طريقة التركيه او كفته ازمير بالخضار
مكونات وصفة كرات اللحم في إزمير
6-7 بطاطس تقطع الي اصابع سميكه
1 فلفل أحمر
1حبة فلفل أخضر
مكونات الكفته
500 جرام لحم مفروم
نصف كوب من فتات الخبز
1-2 بصل (مبشور)
2 فص ثوم (مبشور)
1 ملعقة صغيرة مسحوق فلفل حار
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم (غير ممتلئ)
1/4 كوب شاي من الماء
1 بيضة
لتحضير الصلصة
أقل بقليل من نصف كوب شاي من الزيت
بعض الفلفل الحار
القليل من الفلفل الأسود
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1.5 كوب ماء
بعض الملح
حجم كوب الماء الذي أستخدم هو 200 مل
طريقة عمل
في وعاء لحم المفروم بصل المبشوره والثوم بيضه فتات الخبر معجون الطماطم فلفل الاسود ملح فلفل بربيكا والماء والملح وتعجن معا جيدا حتي تختلط ثم تشكل اصابع باستخدام راحه اليد حتي تنتهي الكميه
تقطع الفلفل الاحمر والاخضر والبطاطس ثم في حله بها زيت توضع علي النار حتي الزيت يسخن تقلي البطاطس والفلفل الاحمر والاخضر ثك الكفته حتي تحمر ترفع وترص في الصينيه بطاطس كفته فلفل اخضر بطاطس ثم كفته ثم فلفلل احمر وبطاطس وهكذا حتي تنتهي الصينيه وتملا ء
لعمل الصلصه في حله علي حراره متوسطه نضع الزيت وصلصه الطماطم ثم الماء وتقلب حتي تختلط ونضع الملح والفلفل الاسود حتي تغلي ثم تصب فوق الصينه لكفته وتدخل الفرن علي حرارة 180درجه حتي تستوي البطاطس تماما ثم ترفع من الفرن وتقدم مع الارز بالشعيريه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق