السبت، 8 مايو 2021

طريقة عمل بسكويت العيد بالنشادر بالبرتقال

 طريقة عمل بسكويت العيد بالنشادر بالبرتقال علي طريقتي 






المكونات 

كيلو ونصف سكر 

750جرام من الماء

6اكياس من بودره عصير البرتقال الجاهز 

750جرام بيض (15بيضه تقريبا )

500جرام من الزبده في درجه حراره الغرفه 

1ونصف كوب من الزيت دوار الشمس 

فانيلا بودره 

100جرام من النشادر 

4كيلو ونصف من الدقيق او حسب درجه الطرواه اللي انتي عايزها في العجين 

مقادير لكيلو من السكر 

كيلو من السكر حوالي 4اكواب من السكر 

نصف كيلو من الماءحوالي 2كوب من الماء +4اكياس بودره عصير البرتقال 

نصف كيلو من البيض حوالي (10بيض )+فانيلا 

350جرام من الزبده في درجه حرارة الغرفه 

1كوب من الزيت 

3كيلو من الدقيق +1كوب (الكوب الزياده ده ممكن تستعمليه او لا )

50جرام من النشادر 

طريقة عمل 

بعد ما نوزن الماء يقلب معاها البودره البرتقال ويقال معاا

في وعاء كبير عميق نضع الزبده والزيت ويخفق معا حتي الخليط يكون لين 

في وعاء اخر كبيرنضع السكر والخليط الماء مع بودره البرتقال والبيض ويقلب معا ثم نضع الفانيلا ويقلب معا ثم باستخدام خلاط الطماطم نضع كميه مع خليط ويخفق حتي يصبح الخليط ناعم ثم يصب فوق خليط الزبده مع الزيت ونستمر في وضع خليط البيض والسكر في الخلاط الطماطم وخفقه حتي الخليط يصبح ناعم حتي تنتهي الكميه تماما ثم يقلب معا ونضع النشادر والدقيق والعجن معا والاستمرار في وضع الدقيق بسرعه (لا عند وضع النشادر في الخليط سوف يفور علشان كدا لازم نضع الدقيق وراها وبسرعه مع الاستمرار في العجن حتي يهبط الخليط )والعجن جيدا حتي يختفي الدقيق ونستمر في وضع الدقيق حتي تصبح العجين ناعمه وطريه ولا تلتصق باليد ولا يوجود اي كتل من الدقيق 

لو انتي هتستعملي مكينه البسكويت اليدويه يبقا العجين تكون لينه قليلا علشان متتعبكيش في لف 

لو هتيتعملي ماكينه البسكويت بالكهربه يبقا تكون العجينه متماسكه زياده معاكي 

انا هتسعمل الماكينه اليدويه وهستعمل  الاداه الموس المخصص للبسكويت طبعا علي حسب الشكل اللي عايزه مش لازم استعمال الموس ده 

نسخن الفرن علي حراره 180درجه 

ناخذ قطعه من العجين وتعجن مره اخري وتوضع في المفرمه مع  الضغط باليد ولف اليد المفرمه حتي تنزل العجين من الفرمه بالشكل المطلوب وتقطع اما باستخدام السكين او اليد تكون مرشوشه بالدقيق علشان البسكويته مش تلزق فيها وتدهن الصينيه بالزيت وترص فيها البسكويت ونستمر في لف العجين وتقطيعه حتي تنتهي كميه العجين ثم تخبز في الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من تحت والوردي من فوق ثم تخرج من الفرن وتوضع في صينيه اخري حتي تبرد تماما بعد ان تبرد ترص في علبه مفروشه اما ورقه من الخبز او كيس بلاستيك وتغلق جيدا جتي لا يطري العجين 

ملحوظه مهمه جدا :ان البسكويت بيتوزن بالسكر بمعني مثلا ده مقدار لكيلو سكر والدقيق بيكون حسب احتياج العجين 

عايزه اقولكم ان البسكويت ده بعمله تقريبا كل شهر للفطار والعشار او وجبه خفيفه





0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP