الخميس، 20 مايو 2021

طريقه عمل صفايح محشيه باللحم المفروم المعصجه

 طريقه عمل صفايح محشيه باللحم المفروم 





المكونات 

للعجين

6 أكواب طحين

1 ملعقة كبيرة خميرة جافة

1.5 ملعقة صغيرة من السكر الحبيب

1 ملعقة صغيرة ملح

 نصف كوب شاي من الزيت

كوبان من الماء

رده ناعمه لفرد العجين 

للحم 

500جرام او نصف كيلو من اللحم المفروم 

3بصل مفروم او مبشور 

ملح فلفل اسود 

زبده او زيت لتحمر 

طريقة عمل 

في حله نضع الزيت او الزيده ونضع البصل ويقلب حتي يذبل ثم نضع اللحم ويقلب علي ناعر متوسطه حتي يتغير لون اللحم كله ثم يتبل بالملح والفلفل (التوابل حسب الرغبه ) ويترك ليبرد 

في وعاء نضع الماء والخميره والسكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم الزيت ثم نضع الدقيق وتعجن حتي العجين يصبح ناعم ولا يلتصق باليد حوالي 8دقائق للعجن ثم يشكل الي كره ويوضع في وعاء ويغطي ويترك ليخمر حوالي 1ساعه 

بعد ما العجين يخمر يقطع الي قطع ويشك الي كرات بحجم اليوسفي وتترك لترتاح حوالي 15دقيقه وتفرد علي شكل بيضوي طويل ثم 

ثم علي سطح مرشوش بالرده الناعمه نضع كميه من الللحم المفلروم المعصج في منتصف الرغيف وتغلق جيدا ثم توضع في الفرن مسخن مسبقا موضوع فيها صينيه حتي تسخن الفرن جيداعلي حرارة 200درجه وتوضع علي ورقه خبز وتوضع في الفرن حتي تحمر وتستوي وتخرج وتدخن بالزبده من كلا الجانبين ونستمر في فرد وحشو ما تبقي من العجين حتي تنتهي الكميه تماما وتقدم مع صلصه البقدونس بالبصل والسماق وسلطه الطحينه 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP