الاثنين، 24 مايو 2021

طريقة عمل بطاطس الكزبريه بهريسه الشطه

 طريقة عمل بطاطس الكزبريه بهريسه الشطه 



1 كجم بطاطس (تحميص متنوعة)+2ملاعق كبيره زيت زيتون 

1 ملعقة صغيرة ملح

4 ملاعق كبيرة زيت زيتون 

5 فصوص ثوم مهروسة

نصف كوب كزبرة مفرومة ناعماً

1 حبة ليمون كاملة

1 ملعقة صغيرة معجون فلفل حار(هريسه الشطه)اللينك في صندق والوصف اسفل الفيديو

طريقه عمل 

في حالة التحميص ، سخني الفرن مسبقًا إلى 200 درجة مئوية 

قطّع البطاطس إلى مكعبات بحجم 2.5 سم تقريبًا. (انا خليت القشره بس غسلتها كويس او عايزه تقشريها برحتك)

تُقطع الكزبرة المغسولة وتُترك جانبًا.

 نضع البطاطس على صينية خبز ورشي عليها ملعقتين كبيرتين من زيت الزيتون ، وتبليها بالملح والفلفل ، واخلطيها جيدًا حتى تصبح جميعها مغطاة بالزيت بالتساوي. افصلها عن بعضها حتى لا تتلامس وتحمص في الفرن لمدة 40 دقيقة 200 درجة مئوية مع تقليبها بين الحين والاخر .

في مقلاة ، نضيف 4 ملاعق كبيرة زيت زيتون ، ونشعل النار على نار متوسطة ، ونضيف الثوم المفروم مع معجون الفلفل الحار يُطهى لمدة 30 ثانية ويضاف عصير ليمونة كاملة ويخلط جيدًا ثم يضاف البطاطس المخبوزه في الفرن وتقلب معا جيدا حتي البطاطس تتغطا تماما بخليط الزيت ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود ونضيف الكزبره المفرومه وتقلب جيدا ثم ترفع من النار وتوضع في طبق التقديم وتقدم ساخنه .

ويمكن ان تزين باوراق الكزبره عند التقديم 



0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP