طريقة عمل البوفتيك او الاسكالوب اللحم بطريقة سهلة وبسيطة بالصور
طريقة عمل البوفتيك او الاسكالو باللحم بطريقة سهلة وبسيطة
المكونات
نصف كيلو من البوفتيك او لحم استيك
1بصلة كبيرة مفرومة ناعمة او مبشورة
ملح فلفل اسود
1م/ص زعتر
1م/ص بربيكا
1/ك من الخل
1/2م/ص توابل لحم
2م/ك من صلصة الويشستر صوص (اختياري )
2بيضة
1م/ص زيت زيتون
2كوب من البقسماط المطحون
زيت للقلي
طريقة عمل
نفرد اللحم ونضع فوقة كيس ونطرق علية بمطرقة اللحماو اي اداة حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة
في الكبة نضع البصل والخل ونصف كمية التوابل وصلصة الويشستر ماعدا الزيت الزيتون ثم نضيف خليط البصل علي اللحم ونتركها تتبل من 1ساعة الي 3ساعات في الثلاجة
بعد ذلك في وطبق عميق نضع البيض ومعة ذرة من الفلفل وذرة من الملح ونقل مع زيت الزيتون ثم نضع علية اللحم بعد عصرة من التتبيلة وازالة ما الاتصق بة من البصل ثم يوضع في البيض ويقلب ونتركة لمدة 10دقائق ويوضع جانبا
في طبق يوضع البقسماط المطحون معه ما تبقي من التوابل ويقلب ثم يوضع ذرة فلفل اسود وذرة ملح
وبعد مرور عشر دقائق نضع اللحم في البقسماط ونغطيها كويس من الجانبين مع الضغط عليها براحة اليد حتي يلتصق بها البقسماط اذا رغبتي في قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوالى نصف ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير
نضع مقلاة كبيرة علي نار متوسطة ونتركة الي ان يسخن فقط ثم نضع شرائح البوفتيك في الزيت ويكون الزيت مغطي نصف البوفتيك فقط علشان القشرة مش تقع منه ويقلي الي ان يصبح لونة ذهبي ويقلب علي الجانب الاخر الي ان يحمر من كلا الجانبين ثم يوضع علي مناشف ورقية الي حين التقديم ويقدم مع بطاطس مقلية او مكرونة وسلطة
ملحوظة
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره عند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت ذره
المكونات
نصف كيلو من البوفتيك او لحم استيك
1بصلة كبيرة مفرومة ناعمة او مبشورة
ملح فلفل اسود
1م/ص زعتر
1م/ص بربيكا
1/ك من الخل
1/2م/ص توابل لحم
2م/ك من صلصة الويشستر صوص (اختياري )
2بيضة
1م/ص زيت زيتون
2كوب من البقسماط المطحون
زيت للقلي
طريقة عمل
نفرد اللحم ونضع فوقة كيس ونطرق علية بمطرقة اللحماو اي اداة حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة
في الكبة نضع البصل والخل ونصف كمية التوابل وصلصة الويشستر ماعدا الزيت الزيتون ثم نضيف خليط البصل علي اللحم ونتركها تتبل من 1ساعة الي 3ساعات في الثلاجة
بعد ذلك في وطبق عميق نضع البيض ومعة ذرة من الفلفل وذرة من الملح ونقل مع زيت الزيتون ثم نضع علية اللحم بعد عصرة من التتبيلة وازالة ما الاتصق بة من البصل ثم يوضع في البيض ويقلب ونتركة لمدة 10دقائق ويوضع جانبا
في طبق يوضع البقسماط المطحون معه ما تبقي من التوابل ويقلب ثم يوضع ذرة فلفل اسود وذرة ملح
وبعد مرور عشر دقائق نضع اللحم في البقسماط ونغطيها كويس من الجانبين مع الضغط عليها براحة اليد حتي يلتصق بها البقسماط اذا رغبتي في قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوالى نصف ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير
نضع مقلاة كبيرة علي نار متوسطة ونتركة الي ان يسخن فقط ثم نضع شرائح البوفتيك في الزيت ويكون الزيت مغطي نصف البوفتيك فقط علشان القشرة مش تقع منه ويقلي الي ان يصبح لونة ذهبي ويقلب علي الجانب الاخر الي ان يحمر من كلا الجانبين ثم يوضع علي مناشف ورقية الي حين التقديم ويقدم مع بطاطس مقلية او مكرونة وسلطة
ملحوظة
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره عند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت ذره
0 ملاحظات:
إرسال تعليق