الخميس، 1 يوليو 2010

طريقة عمل الكوكيزمن كل بلد اكله






كوكــــــيز
المكونات




250ج ذبدة – 300 ج سكر – 200 ج سكر بنى – 3 بيضة – 2 ج بيكربونات – 5 ج ملح – 5 ج فانيليا – 400 ج دقيق – 50 ج كاكاو – 100 ج قطع شيكولاتة


الطريقة


نضع الكاكاو وقطع الشيكولاتة على الدقيق ونخلطهم كويس بالمعلقة


نضع فى الخلاط الذبدة والسكر والسكر البنى ونخلطهم لحد مايكتزجوا كويس


ثم ننزل بالبيض بيضة بيضة واحدة واحدة ثم ننزل بالفانيليا ثم بالملح ثم بالبيكربونات ونخلط شوية


ثم نضع الدقيق ونخلط خلط بسيط


ثم ندخلها الثلاجة لمدة نص ساعة وبعد ماتطلع ندهن ايدنا بدقيق ونكورها الى كور متوسطة ونضعها فى الصينية ونبططها بايدنا بسيط وندخلها الفرن على درجة 200


ملحوظة


المقدار دة يعملك كيلو كوكيز


اذا مكنتيش عايزة تحطى دقيق بنى ممكن تضعى بداله سكر ابيض يعنى يكون المقدار 400 ج سكر
 




مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP