طريقة عمل لقمة القاضى (الزلابيا)برنامج كل بلد اكله
طريقة عمل لقمة القاضى (الزلابيا)
المكونات
المكونات
5ج ملح – 5ج سكر – 2 م دقيق – م ك خميرة – 1/2 كوب ماء دافىء )
1/2 ك دقيق – 30 ج نشا (كورن فلور ) – سيرب
الطريقة
نضع فى طبق ال ( 5ج ملح – 5ج سكر – 2 م دقيق – م ك خميرة – 1/2 كوب ماء دافىء )
ونقلبهم مع بعض كويس جدا وبعدين نغطيهم بفوطة ونتركهم يخمروا فى مكان دافىء لحد ماتلاقيهم خمروا وعليوا قوى فى الطبق
نضع فى الخلاط الدقيق والنشا والمقدار اللى اتخمر ونشغل الخلاط مع اضافة الماء شوية شوية لحد ماتتكون عجينة متوسطة شبة سايلة ثم اضعها فى طبق واغطيها واتركها تخمر تانى لمدة ساعه لحد ماتعلى
1/2 ك دقيق – 30 ج نشا (كورن فلور ) – سيرب
الطريقة
نضع فى طبق ال ( 5ج ملح – 5ج سكر – 2 م دقيق – م ك خميرة – 1/2 كوب ماء دافىء )
ونقلبهم مع بعض كويس جدا وبعدين نغطيهم بفوطة ونتركهم يخمروا فى مكان دافىء لحد ماتلاقيهم خمروا وعليوا قوى فى الطبق
نضع فى الخلاط الدقيق والنشا والمقدار اللى اتخمر ونشغل الخلاط مع اضافة الماء شوية شوية لحد ماتتكون عجينة متوسطة شبة سايلة ثم اضعها فى طبق واغطيها واتركها تخمر تانى لمدة ساعه لحد ماتعلى
ابل م صغيرة بالزيت واخد من العجينة كور صغيرة واحمرها فى الزيت لحد ماتاخد اللون الذهبى ثم اضعها فى السيرب البارد
مصدر
0 ملاحظات:
إرسال تعليق