الاثنين، 12 يوليو 2010

طريقة عمل الفراخ المكسيكي الشيف أشرف معتز من كل بلد اكله


الفراخ المكسيكي الشيف أشرف معتز


المقادير :
- 2 فرخة بداري ( الواحدة بحجم 750 جم )


التتبيلة :
- ربع كوب عصير قلب طماطم فريش


- شوية كرفس


- 3 فص ثوم مفرومين ناعم


- ماء بصل


- ملح


- كمون


- فلفل


- 3 ملاعق عصير ليمون


- معلقة كسبرة خضراء


- معلقة كسبرة ناشفة


- 2 معلقة زيت زيتون


- قرن فلفل حامي جدا مفروم بالبذر


- سنة سكر



الطريقة :






- نغسل الفراخ جيدا وننزع السلسلة والرقبة ونفتحها نصفين مع عمل فتحات بها


- نخلط كل المقادير في بولة خلطا جيدا


- نتبل الفراخ بهذه الخلطة جيدا ونتركها بها في الثلاجة لمدة 3 ساعات او يزيد حتى تتشرب من التتبيلة جيدا


- نضع الفراخ على الشواية على الجلد أولا ونضع عليها المتبقى من التتبيلة ثم نقلبها .


- نضع الفراخ في صينية فرن ثم نضع عليها خليط الخضروات وندخلها الفرن .


- وتقدم





خليط الخضروات :

- 2 رغيف عيش شامي مقطع مكعبات و2 حبة مشروم شرائح وكرفس وبصل مقطع وفصين ثوم وشوية حمص مسلوق وفاصوليا مسلوقة وملح وشطة وكمون وفلفل ومكعبات جبنة شيدر وعصير طماطم ( ممكن اضافة بيض ولبن بدل الطماطم )


- توضع المقادير بالترتيب في طاسة وتشوح وتوضع على الفراخ وتدخل الفرن

مصدر


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP