الاثنين، 15 ديسمبر 2008

طريقة عمل كتف الخروف المشوى فى الفرن




كتف الخروف المشوى فى الفرن
المقادير


كتف خروف حوالى 2كيلو ونصف
كيس شواء


مقادير التتبيله


2 حبه بصله كبيره
حبه طماطم


حبه فلفل حامى او بارد
صويا صوص حوالى ملعقتين
اوراق نعناع



ملح فلفل كمون بابريكا زنجبيل حبهان ورق لورى خل وليمون
الطريقه
بدايه نقوم بتنظيف الكتف من الدهون الخارجيه على قدر الامكان وانا افضل استخدام السكين الرفيع








ثم نقوم بعمل فتحات بالسكين هكذا








وفى الكبه نضع جميع مقادير التتبيله ونفرمة


نضع الكتف فى صينيه او طبق ونضع التتبيله داخل الفتحات وعلي الكتف من الخارج


ويترك ليله كامله لضمان طعم ممتاااااااااااااااااااااااااااااااااز
ثانى يوم نقوم بتنظيفه من التتبيله ونضعه داخل كيس الشواء بدون اى اضافات




ونغلق الكيس ونعمل شقوق ونضعه فى صينيه وندخله فرن متوسط حوالى ساعه وربع مثل البطه
وده شكله





نضغه تحت الشوايه للتحمير





وبعدها يقدم وانا عملت معه انصاف فراخ مسلوقه ومدهونه بمعجون طماطم مضاف له توابل وزيت زيتون وخل
يارب يعجبكم



ومره اخرى
كل عام وانتم بالف خير






منقول




0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP