الاثنين، 29 نوفمبر 2021

طريقة عمل معجنات العقده محشيه بالجبنه هش زي الملبن

 طريقة عمل معجنات العقده محشيه بالجبنه هش زي الملبن 






المكونات 

1كوب حليب دافيء 

1كوب ماء دافيء 

1كوب من الزيت 

3بيض +1ملعقه صغيره من الخل 

4ملاعق سكر 

1ملعقه صغيره من الملح 

1ملعقه كبيره من الخميره 

6الي 7اكواب من الدقيق 

للحشو :جبنه موتزاريلا -جبنه بيضاء 

للدهن بيضه كامله او صفاربيضه +نقطه من الخل -1ملعقه كبيره من الشيره او الشربات 

للوش :سمسم وحبه البركه 

طريقة عمل 

في وعاء المكسر او وعاء عادي نضع الحليب ماء  والسكر ولخميره وتقلب والزيت البيض والخل ووالملح وتقلب معا ثم نضع الدقيق حبه حبه مع العجن حتي تتكون عجين ناعمه وطريه ولا تلتصق باليد ثم ترفع من الوعاء وتشكل كره وتغطي بقطعه من البلاستيك نايلون وتترك في مكان تتخممر فيه لمده 1ساعه بعد التخمير ترفع من الوعاء وتعجن قليلا ثم تقسم الي قسمين كل قسم يشكل اسطوانه ويقطع الي قطع وكل قطعه تشكل كره وترص في صينيه ونستمر في التشكيل كرات حتي تنتهي الكميه تغطي وتترك لترتاح لمده 5الي 10دقائق بعد ان ترتاح ناخذ او قطعه وعلي سطح مدهون بالقليل من الزيت تفرد العجين عي شكل بيضوي ونضع داخلها اما جبنه موتزاريلا مع جبنه بسيضاء او اي حشو ترغبي فيه وتغلق وتفرد قليلا براحه اليد ثم تلف وتخرج طرف من وسط الدائره (انظرالي الفيديو امشاهده لطريقة بوضوح )وتغلق الحروف جيدا وترص في الصينيه ونستمر في تشكيل العجين حتي تنتهي الكميه كلها وتترك في مكان تتخمر فيه لمده 10دقائق في اثناء التخمير العجين نشغل الفرن علي حرارة 180- 190درجه بعد تخمير العجين تدهن بخليط البيض وترش بالسمسم وحبه البركه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا جانبي ثم ترفع من الفرن وتترك لتبرد تماما ثم تقدم 



0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP