السبت، 6 نوفمبر 2021

طريقة عمل الوبيا بصلص الحمراء

 طريقة عمل الوبيا بصلص الحمراء






المكونات 

1كوب من الوبيا 

1ونصف من كوب من الشوربه 

ربع كيلو او 250جرام من الطماطم مخزنه الجاهزه(رابط وصفه تخزين الطماطم في صندوق الوصف اسفل الفيديو )ام ممكن استعمال عصير الطماطم الطازج 

1بصل متوسطه مفروم +فص ثوم مروس وده اختياري 

2ملاعق كبيره من السمن او الزبده مع الزيت 

1ملعقه معجون طماطم (اختياري )

للتوابل (ملح -كمون )

طريقى عمل 

في طبق نغسل اللوبيا جيدا ثم تنقع في ماء لتاني يوم اليوم الثاني تصفي وتوضع في حله ووتغطي بالماء وتوضع علي النار علي حراره متوسطه حتي تغلي بعد ان تغلي تخفض الحراره ونشيل ريم لوظهر ونضع الملح وتترك حتي تستوي تماما مع تزودها بالماء كل ما تقل (ونعرف انا استوت ازاي ناخذ باستخدام الملعقه حبات من اللوبيا ونضغط عليا لو اتهرست علي طول تكون كدا استوت ترفع وتصفي في المصفاه وتغسل ثم توضع جانبا لحين الاستعمال 

في حله علي حرارة متوسطه نضع الزبده مع الزيت او السمن ونضع البصل المفروم ويقلب حتي يصبح البصل طري ثم نضع الثوم ويقلب حتي يطلع ريحه ثم نضع عصير الطماطم ويقلب وعندما يغلي يخفض الحرارة الي منخفض حتي الطماطم تتسبك حوالي 25دقيقه ثم نضع الشوربه ونقلب ممكن وضع معجون طماطم للطعم ويقلب ويرفع الحرارة الي متوسطه حتي الخليط يغلي عندما يغلي نضع اللوبيا وتقلب وتتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون وبهارات الشوربه وتترك لتغلي وعندما تغلي تخفض الحرارة وتغطي الحله وتترك علي النار لمده حوالي 10دقائق حتي اللوبيا تختلط تماما وتاخذ من طعم التسبيكه ثم ترفع من النار وتغرف في اطباق التقديم وتقدم مع الارز بالشعيريه 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP