الأربعاء، 24 نوفمبر 2021

طريقة عمل لحم مشوي في الصينيه

طريقة عمل لحم مشوي في الصينيه 



المكونات 

1كيلو من الحم ضاني او لحم روزبيف شرائح او قطع او دجاج 

للتبيله :3طماطم +1بصله متوسطه +5فصوص ثوم

2فلفل احمر بلدي +1فلفل اخضر بلدي حار او بارد 

2ملعقه كبيره من هريسه الشطه 

5ملاعق كبيره من الخل 

4ملاعق كبيره صويا صوص 

2ملاعق دبس الرمان 

2ملاعق كبيره من الزبادي او الكريمه الطبخ 

2ملاعق كبيره عصير ليمون 

4ملاعق من الزيت 

للتوابل (ملح -فلفل اسود -توابل عربيه -روز ماري مطحون -زعتر بودره -فلفل احمر حلو بودره التوابل حسب الرغبه )

طريقة عمل 

في خلاط الطماطم نضع الفلفل الاحمر والبصل والثوم والفلفل الاخضر والخل والصويا صوص ودبس الرمان والزبادي وتهرس حتي تصبح ناعمه ثم تقلب معاها هريسه الشطه وعصير الليمون والتوابل وتقلب معا ثم اخيرا نضع الزيت 

توضع الخليط فوق اللحمه وتقلب جيدا وتترك التتبيله علي اللحمه لمده لا تقل عن 2ساعه ويفضل طوال الليل 

تسخن الفرن علي حرارة 180درجه 

في صينيه مفرومشه بورق من الالمونيوم ترص اللحمه في الصينيه وتغطي بورقه من الالمونيوم جيدا ثم توضع في الفرن المسخن مسبقا وتدخل الفرن لمده 1ساعه لو اللحمه صغيره في السن لو اللحمه كبيره هتاخذ 2ساعه او زياده بعد ما تستوي اللحمه تماما تخرج من الفرن ترفع الورقه من علي اللحمه وتدخل الفرن حتي تحمر تماما وتخرج من الفرن وتقدم مع الارز الابيض او الطويل الحبه






0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP