طريقة عمل لحم مشوي في الصينيه
طريقة عمل لحم مشوي في الصينيه
المكونات
1كيلو من الحم ضاني او لحم روزبيف شرائح او قطع او دجاج
للتبيله :3طماطم +1بصله متوسطه +5فصوص ثوم
2فلفل احمر بلدي +1فلفل اخضر بلدي حار او بارد
2ملعقه كبيره من هريسه الشطه
5ملاعق كبيره من الخل
4ملاعق كبيره صويا صوص
2ملاعق دبس الرمان
2ملاعق كبيره من الزبادي او الكريمه الطبخ
2ملاعق كبيره عصير ليمون
4ملاعق من الزيت
للتوابل (ملح -فلفل اسود -توابل عربيه -روز ماري مطحون -زعتر بودره -فلفل احمر حلو بودره التوابل حسب الرغبه )
طريقة عمل
في خلاط الطماطم نضع الفلفل الاحمر والبصل والثوم والفلفل الاخضر والخل والصويا صوص ودبس الرمان والزبادي وتهرس حتي تصبح ناعمه ثم تقلب معاها هريسه الشطه وعصير الليمون والتوابل وتقلب معا ثم اخيرا نضع الزيت
توضع الخليط فوق اللحمه وتقلب جيدا وتترك التتبيله علي اللحمه لمده لا تقل عن 2ساعه ويفضل طوال الليل
تسخن الفرن علي حرارة 180درجه
في صينيه مفرومشه بورق من الالمونيوم ترص اللحمه في الصينيه وتغطي بورقه من الالمونيوم جيدا ثم توضع في الفرن المسخن مسبقا وتدخل الفرن لمده 1ساعه لو اللحمه صغيره في السن لو اللحمه كبيره هتاخذ 2ساعه او زياده بعد ما تستوي اللحمه تماما تخرج من الفرن ترفع الورقه من علي اللحمه وتدخل الفرن حتي تحمر تماما وتخرج من الفرن وتقدم مع الارز الابيض او الطويل الحبه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق