الثلاثاء، 8 يونيو 2021

طريقة عمل قرص الفلاحي الساده بالحليب والقشطه

 طريقة عمل قرص الفلاحي الساده بالحليب والقشطه 



المكونات 

نصف كيلو من الدقيق 250جرام حليب دافيء 1ملعقه كبيره خميره فوريه 150جرام زبده مذابه 1/3كوب من السكر 1/2كوب من القشطه نصف ملعقه صغيره بيكنج بودر طريقة عمل

في وعاء نضع الحليب والسكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم نضع الخميره ونقلب البودر ونضع القشطه والدقيق وتعجن باليد حتي تتكون عجين ناعمه لا تلتصق باليد وطريه تترك لتخمر 1ساعه او ممكن تسبيها حوالي 10دقائق وتشتغلي بيها بعد ما ترتاح العجين تقطع الي قطع بحجم اليوسفي ثم توضع علي صينيه وتغطي

ثم تترك لترتاح لمده 5دقائق بعد 5دقائق ناخذ اول كره وتفرد باليد علي الصينيه حتي تكون رفيعه قليلا ونستمر في فرد الكرات في الصينيه حتي تنتهي الكميه تماما حسب وتترك لتخمر جدا من 30دقيقه او 1ساعه علي حسب الجو ثم نسخن الفرن علي حرارة 180-190درجه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الجانبين تترك بره في درجه حراره الغرفه لمده يومين في الجو البارد و1يوم في الجو الحار وفي الثلاجه لمده تصل الي 5ايام الي اسبوع وايضا يمكن الاحتفاظ بها في الفريزر داخل كيس مغلق باحكام ملحوظه انا خمرتها 5دقائق لان المطبخ عندي حر بس في الجو البارد اما تدخليها الفرن الدافيء لمده 10دقائق او سبيها بره لمده 1ساعه لو عملتيها في الصيف او في الشتاء بسبها ترتاح بعد العجن لمده 5الي 10دقائق بعد التشكيل وقبل دخولها الفرن تترك لتخمر قبل دخولها الفرن في الصيف1ساعه اوفي الشتاء لمده 1ونصف الي 2ساعه

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP