الخميس، 10 يونيو 2021

طريقة عمل الارز المصري بالشعرية خطوة خطوة


 طريقة عمل الارز المصري بالشعرية خطوة خطوة





المقادير:
كوب رز مصرى
كوب وربع او 2كوب ونصف من الشوربه او ماء ساخن كميه بتختلف حسب نوع الارز 
ملعقة كبيرة سمن / زيت
ملح
ملاعق شعرية
الطريقة التحضير :
نحمر الشعيرية في السمن على النار حتى يصبح لونها بنى فاتح
نغسل الارز ونصفيه جيدا ثم نضعه على الشعيريةونقلب الي ان يصبح غير ملتصق ببعضة
نضيف الماء اوالشوربة  والملح ويقلب حتي تختلط معا 
نتركه لحد ما يغلى  والارز يتشرب الشوربه قليلا ثم نهدى عليه النار ونتركه من 10 / 15 دقيقة ثم يرفع من النار ويوضع في اطباق التقديم 
ملحوظه في الفيديو انا حطيت كبشه شوربه والباقي ماء ساخن ممكن تحطي نصف شوربه زنصف ماء او كله شوربه او كله ماء علشان مش عايزه الارز يكون لونه غامق من الشوربه علشان الشوربه بتكون فيها توابل كتير فممكن تغمق الارز 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP