السبت، 26 يونيو 2021

طريقة عمل اسهل جاتوه شكولاته بكريمه الجبنه

طريقة عمل اسهل كيك شكولاتة بكريمة الجبنة 





المكونات 
لعمل الكيك 
1 كوب  المياه
     8ملاعق كبيرة من  الزبدة، المفروم
     4 ملاعق طعام من الكاكاو، منخول
    2 كوب (150جرام ) من الدقيق
     1 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصودا،
     11/2 كوب من السكر الناعم حوالي (220جرام )
     2 بيضة
     1/2 كوب حوالي (60مل ) لبن
     1 ملعقة الفانيليا السائلة
   لعمل كريمة الجبنة بالشكولاتة
    31/2ملاعق كبيرة من الزبدة
     1كوب كريم الجبن
     1 كوب مسحوق السكرحوالي  (160جرام )
    1/4 كوب حوالي  (25جرام ) الكاكاومنخول 


طريقة عمل
1. سخن الفرن الى 150درجه 
2. في حلة صغيرة نضع المياة والكاكاو والزبدة علي النار منخفضه وتحرك الي ان تذوب الزبدة تماما يترك ليبرد قليلا في اثناء ذلك 
تدهن 2صواني مقاس 20سم تدهن بالزبدة وترش بالكاكاو ثم تنفض الكاكاو الفائض منه
في وعاء اخر ينخل معا الدقيق والسكر والبيكربونات هيكون الخليط برد قليلا ثم  يضاف خليط الكاكاو الي خليط الدقيق ويقلب جيدا ثم يضاف البيض والفانيليا ويقلب جيدا ثم اللبن ويقلب الي ان يختلط المكونات جيدا (هيكون العجين سايللي بالكم ان الكيك مش بنفش بمعني ان نفس كمية الكيك هطحطية في الصينية بعد ما يستوي هيكون نفس المقاس )علشان كدا هيكون صعب تضعية في صينية واحدة وتقسمية من النصف بالسكين ثم تقسم العجين بالتساوي علي2من الصواني خبز ل 40-45 دقيقة أو حتى يخرج السيخ نظيف من وسط الكيك وتترك لتبرد في الصينية لمدة 5دقائق ثم تقلب وتترك لتبرد تماما علي رف السلك
3. في وقت  الكعكة تبرد نعمل الكريمة  في وعاء يخفق الزبدة والجبنة ويخفق بمضرب البيض لمدة 6الي 8دقائق او الي ان تصبح هشة وفاتحة ثم يضاف مسحوق السكر والكاكاو ويخفق لمدة 6-8دقائق الي الي ان يصبح هشة كريمي

 لعمل التزيين 
4- في طبق كبير يوضع ورق الخبز ثم اول شريحة من الكيك ثم نضع عليها الكريمة وتفرد ثم ثاني شريحة ونضع عليها الكريمة وتفرد ويمكن رشها يسكر بودرة او شرائح فاكهه وتقطع وتقدم 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP