بالفيديو طريقة عمل الارز المعمر علي الطريقة المصريه
طريقة عمل الارز المعمر
المكونات
1كوب من الارز المصري
1و1/4كوب من الحليب (كامل الدسم )
2ملاعق من الزبده مملحه او بلدي في درجه حرارة الغرفه
5ملاعق كبيره من السكر
3-2ملاعق كبيره قشطه (قيمر)
طريقة عمل
في طبق نقع الارز لمده 10دقائق ويصفي
باستخدام طاجن الفخار او صينيه بيركس او المونيوم او اي صينيه تدخل الفرن ذات حافه عاليه نضع الارز والحليب معا علي البتوجاز علي حرارة متوسطه ثم نضع السكر مع التحريك حتي يذوب السكر تماما وعندما يبدا في الغليان نرفعه من الحرارة ونضع الزبده علي الوش ونوزع القشطه علي الوجه دون تقليبها ثم نضعه في الفرن علي حرارة 160 درجه حتي يحمر الوجه ويقدم ساخن او دافيء
ملحوظه :
يمكن وضع اي مكسرات داخل الارز قبل وضع القشطه والزبده
المكونات
1كوب من الارز المصري
1و1/4كوب من الحليب (كامل الدسم )
2ملاعق من الزبده مملحه او بلدي في درجه حرارة الغرفه
5ملاعق كبيره من السكر
3-2ملاعق كبيره قشطه (قيمر)
طريقة عمل
في طبق نقع الارز لمده 10دقائق ويصفي
باستخدام طاجن الفخار او صينيه بيركس او المونيوم او اي صينيه تدخل الفرن ذات حافه عاليه نضع الارز والحليب معا علي البتوجاز علي حرارة متوسطه ثم نضع السكر مع التحريك حتي يذوب السكر تماما وعندما يبدا في الغليان نرفعه من الحرارة ونضع الزبده علي الوش ونوزع القشطه علي الوجه دون تقليبها ثم نضعه في الفرن علي حرارة 160 درجه حتي يحمر الوجه ويقدم ساخن او دافيء
ملحوظه :
يمكن وضع اي مكسرات داخل الارز قبل وضع القشطه والزبده
0 ملاحظات:
إرسال تعليق