الخميس، 3 يوليو 2014

بالفيديو طريقة عمل الارز المعمر علي الطريقة المصريه

طريقة عمل الارز المعمر



المكونات 
1كوب من الارز المصري 
1و1/4كوب من الحليب (كامل الدسم )
2ملاعق من الزبده مملحه او بلدي في درجه حرارة الغرفه 
5ملاعق كبيره من السكر 
3-2ملاعق كبيره قشطه (قيمر)
طريقة عمل 
في طبق نقع الارز لمده 10دقائق ويصفي 
باستخدام طاجن الفخار او صينيه بيركس او المونيوم او اي صينيه تدخل الفرن ذات حافه عاليه  نضع الارز والحليب معا علي البتوجاز علي حرارة متوسطه ثم نضع السكر مع التحريك حتي يذوب السكر تماما وعندما يبدا في الغليان نرفعه من الحرارة ونضع الزبده علي الوش ونوزع القشطه علي الوجه دون تقليبها ثم نضعه في الفرن علي حرارة 160 درجه حتي يحمر الوجه ويقدم ساخن او دافيء 
ملحوظه :
يمكن وضع اي مكسرات داخل الارز قبل وضع القشطه والزبده 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP