طريقة عمل بيتزا الباربكيو بقطع الدجاج
طريقة عمل بيتزا بالدجاج الباربكيوا بطعم خرافي
المكونات كميه الصوص تكفي ل2بيتزاء حجم وسط
4 من صدور الدجاج خاليه الجلد والعظم ومقطعه الي مكعبات
2ملاعق كبيره من الزبده
1/4كوب من بصل المفروم
1فص من الثوم المهروس
3/4كوب من الكاتشب
1/4كوب من المسترده و الخردل
2ملاعق كبيره من عصير الليمون
1ملعقه كبيره من صلصه الويسشتر صوص
1/2ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحلو البربيكا
1/2ملعقه صغيره من الزعتر المجفف
1/4ملعقه صغيره من الفلفل الاسود +ذره ملح
للبيتزا :رابط الفيديو في صندوق الوصف اسفل الفيديو
200جرام من الدقيق المعجنات او دقيق المخبوزات حوالي ( 1و3/4كوب ) 100جرام من دقيق جميع الاغراض (الدقيق كويتي او دقيق الكيك في مصر ) (حوالي 100جرام ) 1/2ملعقه صغيره خميره 1ونصف ملاعق صغيره سكر 1ونصف الي 2ملاعق كبيره من زيت الزيتون 190جرام الي 200جرام او حوالي (1كوب ناقص منه 2ملاعق كبيره )ماء دافيء ممكن استعمال الحليب ذره من الملح
طريقة عمل
لعمل صوص الباربكيو :في وعاء نضع الكاتشب والخردل وعصير الليمون وصلصه الويسشتر والبربيكا والزعتر والفلفل الاسود والملح ويقلب جيدا
في حله علي حرارة متوسطه نضع الزبده حتي تذوب ثم نضع البصل ويقلب حتي يصبح طري ثم يقلب معا الثوم حتي نشم ريحه الثوم ويقلب لمده 1دقيقه ثم يوضع خليط الكاتشب ويقلب حتي الخليط يغلي ثم تخفض الحرارة الي منخفض ويترك من 5الي 10دقائق مع التقليب باستمرار او حتي يصبح نصف الكميه ويصب في طبق اخر ويترك حتي يبرد تماما ويفضل تعمليه قبلها بيوم
يسخن الفرن علي 180درجه بعد ان يبرد الصوص نضع قطع الدجاج في صينيه ونضع عليه 3/2 من صوص الباربيكيو والباقي من الصوص هيكون الصوص اللي هنضعه علي البيتزاء ويقلب جيدا ثم يوضع في الفرن مسخن مسبقا حتي يستوي الدجاج تماما
ثم يخرج الدجاج من الفرن ويترك حتي يبرد الدجاج تماما
في اثناء ذلك نعمل البيتزاء وتترك لترتاح بعد ان تخمر العجين تشكل 2كره
وتترك لترتاح لمده 10دقائق ونسخن الفرن علي حرارة 200درجه ونضع اما صينيه فرن مقلوبه او حجر البيتزاء حتي ترتاح العجين بعد ان ترتاح العجين تفرد العجين علي سطح مرشوش بالقليل من الدقيق وتفرد دائره ثم توضع علي ورقه من الخبز ونضع باقي صوص الباربيكيو وتفرد علي عجينه البيتزا ثم نوزع الجبنه الموتزاريللا ثم نضع قطع الدجاج وتوزع علي البيتزا ثم نوزع شرايح من البصل وتدخل الفرن حتي البيتزاء تستوي والقاع ياخذ اللون الذهبي ثم تخرج من الفرن وتقطع باستخدام مخرطه الملوخيه وتقدم
المكونات كميه الصوص تكفي ل2بيتزاء حجم وسط
4 من صدور الدجاج خاليه الجلد والعظم ومقطعه الي مكعبات
2ملاعق كبيره من الزبده
1/4كوب من بصل المفروم
1فص من الثوم المهروس
3/4كوب من الكاتشب
1/4كوب من المسترده و الخردل
2ملاعق كبيره من عصير الليمون
1ملعقه كبيره من صلصه الويسشتر صوص
1/2ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحلو البربيكا
1/2ملعقه صغيره من الزعتر المجفف
1/4ملعقه صغيره من الفلفل الاسود +ذره ملح
للبيتزا :رابط الفيديو في صندوق الوصف اسفل الفيديو
200جرام من الدقيق المعجنات او دقيق المخبوزات حوالي ( 1و3/4كوب ) 100جرام من دقيق جميع الاغراض (الدقيق كويتي او دقيق الكيك في مصر ) (حوالي 100جرام ) 1/2ملعقه صغيره خميره 1ونصف ملاعق صغيره سكر 1ونصف الي 2ملاعق كبيره من زيت الزيتون 190جرام الي 200جرام او حوالي (1كوب ناقص منه 2ملاعق كبيره )ماء دافيء ممكن استعمال الحليب ذره من الملح
طريقة عمل
لعمل صوص الباربكيو :في وعاء نضع الكاتشب والخردل وعصير الليمون وصلصه الويسشتر والبربيكا والزعتر والفلفل الاسود والملح ويقلب جيدا
في حله علي حرارة متوسطه نضع الزبده حتي تذوب ثم نضع البصل ويقلب حتي يصبح طري ثم يقلب معا الثوم حتي نشم ريحه الثوم ويقلب لمده 1دقيقه ثم يوضع خليط الكاتشب ويقلب حتي الخليط يغلي ثم تخفض الحرارة الي منخفض ويترك من 5الي 10دقائق مع التقليب باستمرار او حتي يصبح نصف الكميه ويصب في طبق اخر ويترك حتي يبرد تماما ويفضل تعمليه قبلها بيوم
يسخن الفرن علي 180درجه بعد ان يبرد الصوص نضع قطع الدجاج في صينيه ونضع عليه 3/2 من صوص الباربيكيو والباقي من الصوص هيكون الصوص اللي هنضعه علي البيتزاء ويقلب جيدا ثم يوضع في الفرن مسخن مسبقا حتي يستوي الدجاج تماما
ثم يخرج الدجاج من الفرن ويترك حتي يبرد الدجاج تماما
في اثناء ذلك نعمل البيتزاء وتترك لترتاح بعد ان تخمر العجين تشكل 2كره
وتترك لترتاح لمده 10دقائق ونسخن الفرن علي حرارة 200درجه ونضع اما صينيه فرن مقلوبه او حجر البيتزاء حتي ترتاح العجين بعد ان ترتاح العجين تفرد العجين علي سطح مرشوش بالقليل من الدقيق وتفرد دائره ثم توضع علي ورقه من الخبز ونضع باقي صوص الباربيكيو وتفرد علي عجينه البيتزا ثم نوزع الجبنه الموتزاريللا ثم نضع قطع الدجاج وتوزع علي البيتزا ثم نوزع شرايح من البصل وتدخل الفرن حتي البيتزاء تستوي والقاع ياخذ اللون الذهبي ثم تخرج من الفرن وتقطع باستخدام مخرطه الملوخيه وتقدم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق