طريقة عمل عجينه البيتيفور العيد هنعمل منه 5انواع من البسكويت (بيتيفور كيس فانبلا -بيتفور شكولاته -لينزر -بسكويت شكولاته -بسكويت اسبرنجلز )
طريقة عمل عجينه البيتيفور العيد هنعمل منه 5انواع من البسكويت (بيتيفور كيس فانبلا وشكولاته -لينزر -بسكويت شكولاته -بسكويت اسبرنجلز )
المكونات
- 750 غرام زبدة درجة حرارة الغرفة الناعمة (6 2/3 العصي)
- 300 غرام سكر بودرة (2 1/2 كوب)
3بياض بيض كبير
- 900 جرام طحين لجميع الأغراض (6 أكواب + 1/2 كوب)
- 3 ملاعق صغيرة فانيليا
- 1/4 ملعقة صغيرة ملح
للتزيين :شكولاته بيضاء وغامقه مع وضع لكل واحده 2ملاعق من الزيت -اي نوع من المكسرات المطحونه وفرمسيه ملون واسبرنجلز ملون وفرمسيه
بيتيفور الفانيلا كيس :لا نضع اي اضافات عليها
بيتيفورالشكولاته الكيس :
60جرام من مسحوق الكاكاو الخام (7و1/2ملاعق كبيره )
5ملاعق كبيره من الحليب الساخن
1ملعقه كبيره من السكر البودره
:لبسكويت لينزر فانيلا :- 60 غرام من دقيق اللوز (1/2 كوب)
تقسم الكميه علي 5اطباق
طريقة عمل
في وعاء نضع الزبده لمده وتخفق لمده 2الي 3دقائق باستخدام مضرب البيض حتي الخليط كريمي مع مسح جوانب الوعاء بين الحين والاخر ثم نضيف السكر البودره وتخفق لمده 3دقائق حتي الخليط فاتح اللون وهش مع مسح جوانب الواعاء بين الحين والاخر ثم يضاف البيض وتخفق ثم يضاف بياض البيض والفانيلا البودره وتخفق لمده 3دقائق مع مسح جوانب الوعاء بين الحين والاخر مع الاستمرار في الخفق حتي الخليط يصبح هش ثم يضاف الدقيق تدريجيا مع الخفق علي سرعه منخفضه حتي يختلط مع الاستمرارفي اضاف الدقيق حتي الخليط يختلط تماما (ومتخفيش الخليط مش هيمسك معاكي علشان الزبده فيه كتير )
ثم تقسم العجينه علي 5اطباق
لعمل بيتيفور كيس باالفانيلا
ناخذ الطبق العجينه ونختار القمع اللي انتي عايزه ويوضع في كيس الحواني والعجينه وعلي صينيه في القاع الصينيه القليل من العجينه حتي لا تتحرك الورقه او ممكن دهن الصينيه بالقليل من الزيت ثم نضع الورقه الخبز ونضغط علي الكيس حتي تخرج العجينه ونشكل الوردات وتوضع في الثلاجه لده 30دقيقه حتي نعمل بيتفور الشكولاته
الطبق الثاني :بيتيفور الشكولاته
في وعاء نضع الكاكاو عليهم الحليب الساخن ويقلب معا حتي يصبح مثل العجينه ثم نضعهم علي العجينه والسكر البوجره وتقلب بالملعقه حتي الخليط كله يكون لون واحده ثم يوضع في كيس التزيين مع القمع اللي انتي عايزه وعلي صينيه نضع في القاع قليلا من العجينه في كل ركن ونضع ورقه الخبز ونشكل الوردات ثم توضع في الثلاجه لمده 30دقيقه ثم نخرج الصنيتين من الثلاجه وتدخل الفرن المسخن مسبقا علي حراره 170درجه لمده 15دقيقه او حتي يصبح لون القاع ذهبي ونولع الشوايه يخدو لون خفيف
تخرج من الفرن وتترك لتبرد ثم تزين اما تحشي البيتفور من الوسط بالمربي المشمش ونضع عليها فانيلا او تكون واحده فانيلا والاخري شكولاته وتغمس اما في الشكولاته البيضاء المذابه او الشكولاته الغامقه المذابه وتزين ااسبرنجلز الملون او الفرمسيه الاسود او الملون او المكسرات اي نوع وتوضع علي صينيه مفروشه بورق من الخبز وتترك ليتماسك الشكولاته
المكونات
- 750 غرام زبدة درجة حرارة الغرفة الناعمة (6 2/3 العصي)
- 300 غرام سكر بودرة (2 1/2 كوب)
3بياض بيض كبير
- 900 جرام طحين لجميع الأغراض (6 أكواب + 1/2 كوب)
- 3 ملاعق صغيرة فانيليا
- 1/4 ملعقة صغيرة ملح
للتزيين :شكولاته بيضاء وغامقه مع وضع لكل واحده 2ملاعق من الزيت -اي نوع من المكسرات المطحونه وفرمسيه ملون واسبرنجلز ملون وفرمسيه
بيتيفور الفانيلا كيس :لا نضع اي اضافات عليها
بيتيفورالشكولاته الكيس :
60جرام من مسحوق الكاكاو الخام (7و1/2ملاعق كبيره )
5ملاعق كبيره من الحليب الساخن
1ملعقه كبيره من السكر البودره
:لبسكويت لينزر فانيلا :- 60 غرام من دقيق اللوز (1/2 كوب)
-
40 غرام طحين لجميع الأغراض (4 ملاعق كبيرة)
- الفانيلا او1/2 ملعقة صغيرة من خلاصة اللوز
-مربى
من اختيارك مشمش فراوله او نوتيلا
-لبسكويت
الشكولاته
•60جرام من مسحوق الكاكاو الخام
(7و1/2ملاعق كبيره )
•5ملاعق كبيره من الحليب الساخن
•1ملعقه كبيره من السكر البودره
2ملاعق
دقيق
للتزيين
:مربي مشمش فرواله نوتيلا
:بسكويت السكر اسبرنجلز
ملاعق كبيره من الدقيق5
فانيلا
طريقة عمل
في وعاء نضع الزبده لمده وتخفق لمده 2الي 3دقائق باستخدام مضرب البيض حتي الخليط كريمي مع مسح جوانب الوعاء بين الحين والاخر ثم نضيف السكر البودره وتخفق لمده 3دقائق حتي الخليط فاتح اللون وهش مع مسح جوانب الواعاء بين الحين والاخر ثم يضاف البيض وتخفق ثم يضاف بياض البيض والفانيلا البودره وتخفق لمده 3دقائق مع مسح جوانب الوعاء بين الحين والاخر مع الاستمرار في الخفق حتي الخليط يصبح هش ثم يضاف الدقيق تدريجيا مع الخفق علي سرعه منخفضه حتي يختلط مع الاستمرارفي اضاف الدقيق حتي الخليط يختلط تماما (ومتخفيش الخليط مش هيمسك معاكي علشان الزبده فيه كتير )
ثم تقسم العجينه علي 5اطباق
لعمل بيتيفور كيس باالفانيلا
ناخذ الطبق العجينه ونختار القمع اللي انتي عايزه ويوضع في كيس الحواني والعجينه وعلي صينيه في القاع الصينيه القليل من العجينه حتي لا تتحرك الورقه او ممكن دهن الصينيه بالقليل من الزيت ثم نضع الورقه الخبز ونضغط علي الكيس حتي تخرج العجينه ونشكل الوردات وتوضع في الثلاجه لده 30دقيقه حتي نعمل بيتفور الشكولاته
الطبق الثاني :بيتيفور الشكولاته
في وعاء نضع الكاكاو عليهم الحليب الساخن ويقلب معا حتي يصبح مثل العجينه ثم نضعهم علي العجينه والسكر البوجره وتقلب بالملعقه حتي الخليط كله يكون لون واحده ثم يوضع في كيس التزيين مع القمع اللي انتي عايزه وعلي صينيه نضع في القاع قليلا من العجينه في كل ركن ونضع ورقه الخبز ونشكل الوردات ثم توضع في الثلاجه لمده 30دقيقه ثم نخرج الصنيتين من الثلاجه وتدخل الفرن المسخن مسبقا علي حراره 170درجه لمده 15دقيقه او حتي يصبح لون القاع ذهبي ونولع الشوايه يخدو لون خفيف
تخرج من الفرن وتترك لتبرد ثم تزين اما تحشي البيتفور من الوسط بالمربي المشمش ونضع عليها فانيلا او تكون واحده فانيلا والاخري شكولاته وتغمس اما في الشكولاته البيضاء المذابه او الشكولاته الغامقه المذابه وتزين ااسبرنجلز الملون او الفرمسيه الاسود او الملون او المكسرات اي نوع وتوضع علي صينيه مفروشه بورق من الخبز وتترك ليتماسك الشكولاته
0 ملاحظات:
إرسال تعليق