الجمعة، 27 ديسمبر 2019

طريقه عمل كيك نصف الفانيلا ونصف والشكولاته بصوص الشكولاته البسيط

طريقه عمل كيك نصف الفانيلا ونصف والشكولاته بصوص الشكولاته  البسيط 

المكونات 
4بيض 
11/2كوب من السكر البودره ممكن استعمال العادي 1كوب 
1كوب من الحليب 
1كوب من الزيت 
2ملاعق صغيره من البيكنج بودر او كيس 
3اكواب دقيق 
2ملاعق كبيره كاكاو 
للصوص :3اكواب حليب 5ملاعق من كبيره سكر 2م/ك نشا لو عايزه لخليط سائل و3ملاعق كبيره لو عايزه كثيف 2م/ك من الكاكاو 1م/ك زبده في درجه حرارة الغرفه +70الي 80جرام من الشكولاته الخام الغامقع المفرومه
طريقه عمل 
نسخن لفرن علي حرارة 180درجه تدهن الصينيه بالزيت وترش بالدقيق 
في وعاء المكسر نضع البيض والسكر والفانيلا وتخفق علي سرعه متوسطه  حتي السكر يذوب الخليط هش وفاتح اللون ثم علي سرعه منحفضه نضع الحليب والزيت ويخفقوا حتي يختطوا ثم ينخل الدقيق والبودر حبه حبه والتقليب بعد كل اضافه حتي يختلط تماما وتنتهي كميه الدقيق والخليط يكون ناعم  ثم يقسم الخليط بالتساوي علي طبقين يوضع الكاكاو في طبق ويقلب جيدا ثم في صينيه كيك مدهونه نضع خليط القانيلا ثم نضع خليط الكاكاو ويوضع في الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي والخله تاخرج من منتصف الكيك نظيفه تخرج وتترك في الصيينه لمده 5دقائق ثم تقلب وتترك لتبرد تماما 
للصوص : في حله نصع الحليب والسكر والنشا والكاكاو وتقلب حتي تختلط توضع علي نار علي حرارة مع التقليب حتي الخليط يغلي ثم نضع الزبده والشكولاته وتقلب وتترك لتبرد بعد ان تبرد الكيك حتي تصبح فاتره نرش فوق الكيك وتوضع في الثلاجه لحين التقديم

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP