طريقه عمل كيك نصف الفانيلا ونصف والشكولاته بصوص الشكولاته البسيط
طريقه عمل كيك نصف الفانيلا ونصف والشكولاته بصوص الشكولاته البسيط
المكونات
4بيض
11/2كوب من السكر البودره ممكن استعمال العادي 1كوب 1كوب من الحليب
1كوب من الزيت
2ملاعق صغيره من البيكنج بودر او كيس
3اكواب دقيق
2ملاعق كبيره كاكاو
للصوص :3اكواب حليب 5ملاعق من كبيره سكر 2م/ك نشا لو عايزه لخليط سائل و3ملاعق كبيره لو عايزه كثيف 2م/ك من الكاكاو 1م/ك زبده في درجه حرارة الغرفه +70الي 80جرام من الشكولاته الخام الغامقع المفرومه
طريقه عمل
نسخن لفرن علي حرارة 180درجه تدهن الصينيه بالزيت وترش بالدقيق
في وعاء المكسر نضع البيض والسكر والفانيلا وتخفق علي سرعه متوسطه حتي السكر يذوب الخليط هش وفاتح اللون ثم علي سرعه منحفضه نضع الحليب والزيت ويخفقوا حتي يختطوا ثم ينخل الدقيق والبودر حبه حبه والتقليب بعد كل اضافه حتي يختلط تماما وتنتهي كميه الدقيق والخليط يكون ناعم ثم يقسم الخليط بالتساوي علي طبقين يوضع الكاكاو في طبق ويقلب جيدا ثم في صينيه كيك مدهونه نضع خليط القانيلا ثم نضع خليط الكاكاو ويوضع في الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي والخله تاخرج من منتصف الكيك نظيفه تخرج وتترك في الصيينه لمده 5دقائق ثم تقلب وتترك لتبرد تماما
0 ملاحظات:
إرسال تعليق