طريقة عمل كيك الكؤؤس بالشكولاته
طريقة عمل كيك الكؤؤس بالشكولاته
المكونات
4بيض +الفانيلا
1سكر بودره
1كوب من الزيت
1كوب من الحليب
1كيس بودر 1ملعقه كبيره بيكنج بودر
2و1/2كوب من الدقيق
2م/ك كاكاو خام
8اكواب من كب كيك او اكواب ورقه صغيره
للصوص :3اكواب حليب
5ملاعق من كبيره سكر
2م/ك نشا لو عايزه لخليط سائل و3ملاعق كبيره لو عايزه كثيف
2م/ك من الكاكاو
1م/ك زبده في درجه حرارة الغرفه +70الي 80جرام من الشكولاته الخام الغامقع المفرومه
طريقة عمل
للكيك :في وعاء كبير ينخل الدقيق والبودر والكاكاو ويقلب معا تدهن صينيه مستطيله بالزيت وترش بالدقيق وتقلب حتي الدقيق يغطي الصينيه من جميع الجوانب
في وعاء نضع البيض والسكر والفانيلا ويخفق معا علي سرعه عاليه متوسطه حتي الخليط هش وفاتح اللون ثم يضاف الزيت والحليب ويخفق علي سرعه منخفضه حتي المكونات تختلط معا ثم يضاف خليط الدقيق والكاكاو علي ثلاث مرات مع التقليب بعد كل اضافه من الدقيق ويستمر في اضافه خليط الكاكاو الدقيق حتي تنتهي الكميه ويصبح الخليط ناعم
نرص الاكواب في الصينيه ونض جواها اما دقيق او حبوب ثم نصب خليط الكيك في الصينيه مع الحرص علي ان الاكواب متتحركش ثم تدخل الفرن من 40الي 45دقيق او حتي الخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه ثخرج وتوضع علي الشبكه
للصوص :
في حله نصع الحليب والسكر والنشا والكاكاو وتقلب حتي تختلط توضع علي نار علي حرارة مع التقليب حتي الخليط يغلي ثم نضع الزبده والشكولاته وتقلب وتترك لتبرد
بعد ان تبرد الكيك نشيل الاكواب من الكيك ثم تقطع وعند التقديم نضع الصوص داخل الكيك وتغطي بالمكسرات وتقدم فورا
المكونات
4بيض +الفانيلا
1سكر بودره
1كوب من الزيت
1كوب من الحليب
1كيس بودر 1ملعقه كبيره بيكنج بودر
2و1/2كوب من الدقيق
2م/ك كاكاو خام
8اكواب من كب كيك او اكواب ورقه صغيره
للصوص :3اكواب حليب
5ملاعق من كبيره سكر
2م/ك نشا لو عايزه لخليط سائل و3ملاعق كبيره لو عايزه كثيف
2م/ك من الكاكاو
1م/ك زبده في درجه حرارة الغرفه +70الي 80جرام من الشكولاته الخام الغامقع المفرومه
طريقة عمل
للكيك :في وعاء كبير ينخل الدقيق والبودر والكاكاو ويقلب معا تدهن صينيه مستطيله بالزيت وترش بالدقيق وتقلب حتي الدقيق يغطي الصينيه من جميع الجوانب
في وعاء نضع البيض والسكر والفانيلا ويخفق معا علي سرعه عاليه متوسطه حتي الخليط هش وفاتح اللون ثم يضاف الزيت والحليب ويخفق علي سرعه منخفضه حتي المكونات تختلط معا ثم يضاف خليط الدقيق والكاكاو علي ثلاث مرات مع التقليب بعد كل اضافه من الدقيق ويستمر في اضافه خليط الكاكاو الدقيق حتي تنتهي الكميه ويصبح الخليط ناعم
نرص الاكواب في الصينيه ونض جواها اما دقيق او حبوب ثم نصب خليط الكيك في الصينيه مع الحرص علي ان الاكواب متتحركش ثم تدخل الفرن من 40الي 45دقيق او حتي الخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه ثخرج وتوضع علي الشبكه
للصوص :
في حله نصع الحليب والسكر والنشا والكاكاو وتقلب حتي تختلط توضع علي نار علي حرارة مع التقليب حتي الخليط يغلي ثم نضع الزبده والشكولاته وتقلب وتترك لتبرد
بعد ان تبرد الكيك نشيل الاكواب من الكيك ثم تقطع وعند التقديم نضع الصوص داخل الكيك وتغطي بالمكسرات وتقدم فورا
0 ملاحظات:
إرسال تعليق