الأربعاء، 11 ديسمبر 2019

طريقة عمل كيك الكؤؤس بالشكولاته

طريقة عمل كيك الكؤؤس بالشكولاته 

المكونات 
4بيض +الفانيلا 
1سكر بودره 
1كوب من الزيت 
1كوب من الحليب 
1كيس بودر 1ملعقه كبيره بيكنج بودر 
2و1/2كوب من الدقيق 
2م/ك كاكاو خام 
8اكواب من كب كيك او اكواب ورقه صغيره 
للصوص :3اكواب حليب 
5ملاعق من كبيره سكر 
2م/ك نشا لو عايزه لخليط سائل و3ملاعق كبيره لو عايزه كثيف 
2م/ك من الكاكاو 
1م/ك زبده في درجه حرارة الغرفه +70الي 80جرام من الشكولاته الخام الغامقع المفرومه 
طريقة عمل 
للكيك :في وعاء كبير ينخل الدقيق والبودر والكاكاو ويقلب معا تدهن صينيه مستطيله بالزيت وترش بالدقيق وتقلب حتي الدقيق يغطي الصينيه من جميع الجوانب 
في وعاء نضع البيض والسكر  والفانيلا ويخفق معا علي سرعه عاليه متوسطه حتي الخليط هش وفاتح اللون ثم يضاف الزيت والحليب  ويخفق علي سرعه منخفضه حتي المكونات تختلط معا ثم يضاف خليط الدقيق والكاكاو  علي ثلاث مرات مع التقليب بعد كل اضافه من الدقيق ويستمر في اضافه خليط الكاكاو الدقيق حتي تنتهي الكميه ويصبح الخليط ناعم 
نرص الاكواب في الصينيه  ونض جواها اما دقيق او حبوب ثم نصب خليط الكيك في الصينيه مع الحرص علي ان الاكواب  متتحركش  ثم تدخل الفرن من 40الي 45دقيق او حتي الخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه ثخرج وتوضع علي الشبكه 
للصوص :
في حله نصع الحليب والسكر والنشا والكاكاو وتقلب حتي تختلط  توضع علي نار علي حرارة مع التقليب حتي الخليط  يغلي ثم نضع الزبده والشكولاته وتقلب وتترك لتبرد 
بعد ان تبرد الكيك نشيل الاكواب من الكيك ثم تقطع وعند التقديم نضع الصوص داخل الكيك وتغطي بالمكسرات وتقدم فورا 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP