الخميس، 8 يونيو 2017

طريقة عمل لحم مشوي علي الجريل

طريقة عمل لحم مشوي علي الجريل 


مكونات
1كيلو من قطع اللحم مقطعه الي مكعبات 
1 ملعقة كبيرة الكمون
1 ملعقة كبيرة مسحوق الفلفل الحار
1 ملعقة كبيرة مسحوق الثوم
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة من الفلفل
2فلفل اخضر رومي مقطع الي مكعبات 
2من الفلفل الاحمر مقطع الي مكعبات 
1بصله ابيض كبير مقطعه الي مكعبات 
8الي 10اسياخ خشبيه منقوعه في الماء لمده20دقيقه 
طريقة عمل 
في وعاء نضع اللحم والكمون ومسحوق الفلفل الحار ومسحوق الثوم والملح والفلفل الاسود فيقلب معا حتي التوابل تغطي اللحم بالتساوي 
ثم نقوم بوضعها في الاسياخ نضع قطعه اللحم ثم الفلفل الاخضر والاحمر والبصل ثم نضع القطعه الاخري من اللحم والخضار اخضر احمر والابيض نضع في السيخ الواحد 4قطع من اللحم ونكرر العمليه حتي تنتهي اللحم 
نضع الجريل علي حرارة عاليه وتدهن بالزيت وتترك حتي تسخن تماما (يمكن استعمال مقلاه ثقيله عاديه ) ثم نضع الاسياخ بس مش كتير علشان متخفضش درجه حراره الجريل وتترك حتي تاخذ اللون الذهبي وتقلب حتي تاخذ اللون الذهبي من جميع الجوانب ثم توضع علي حرارة متوسطه حتي تستوي من الداخل (وترفع الاسياخ من النار قبل تماما السواء انها سوف تستمر في السواء ولو سوتيها تماما هتنشف )ثم ترفع من النار وتقدم ساخنه 
لو استخدمتي الفحم في التسويه توضع علي الشبكه بعد ان تسخن جيدا وتدهن الشبكه قبل وضع الاسياخ عليها تشوي الاسياخ من 10الي 15دقيقه مع تقلبها عندما تاخذ اللون الذهبي 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP