السبت، 3 يونيو 2017

طريقه عمل عجينه البيتزاء علي طريقتي

طريقه عمل عجينه البيتزاء علي طريقتي 


المكونات 
200جرام من الدقيق المعجنات او دقيق المخبوزات حوالي ( 1و3/4كوب )
100جرام من دقيق جميع الاغراض (الدقيق كويتي او درجه اولي في مصر ) (حوالي 100جرام )
1/2ملعقه صغيره خميره 
1ونصف ملاعق صغيره سكر 
1ونصف الي 2ملاعق كبيره من زيت الزيتون 
190جرام الي 200جرام او حوالي (1كوب ناقص منه 2ملاعق كبيره )ماء دافيء ممكن استعمال الحليب 
ذره من الملح 
للوش 
صلصه البيتزاء الحاره (الرابط الوصفه تحت الفيديو )
1قلقل احضر رومي مقطع الي مكعبات صغيره
10حبات من الزيتون الاسود شرائح 
200جرام من الجبنه الموتزاريللا 
6شرائح من لحم الببروني او شرائح الهوت دوج 
طريقة عمل 
في وعاء عادي او في وعاء مكسر نضع الدقيق والسكر والخميره ويقلب معا حتي يختلط  ثم نضع الماء نصف وكل ما تحتاج اديها  وتعجن ثم نضع الزيت الزيتون واللمح وتعجن جيدا حتي تتكون عينه طريه لا تلتصق باليد تعجن في المكسر لمده 8دقائق وباليد لمده 10دقائق ثم تشكل علي هيئه كره وتوضع في وعاء مدهون زيت زيتون وتغطي لمده 1ساعه لتتخمر ثم بعد ذلك ترفع من الوعاء وتقسم الي نصفين وكل نصف يشكل الي كره ثم يوضع في صينيه ويغطوا ويتركوا لمده 10دقائق في نفس الوقت نشغل الفرن البوتوجاز او الكهرباء علي حراره 200درجه ونضع حجر البيتزاء ان وجد 
ولو مش متوافرعندك نجيب صينيه خبز ونقلبها ونضعها في الفرن عند تشغيله وتترك وبعد 10دقائق ناخذ كره وتفرد علي سطح مرشوش بالقليل من الدقيق بالنشابه وتفرد قليلا ثم تفرد باستخدام الايد مع الشد الخفيف حتي لا تتقطع ثم توضع علي ورق المشمع او الخبز ونضع صلصه البيتزاء الحاره ثم الجبنه الموتزاريلا والفلفل الاخضر والزيتون والشرائح الببروني 
وتوضع علي صينيه باستخدام الورقه الخبز ثم تنقل علي حجر البيتزا او الصينيه الخبز المقلوبه وتترك حتي تحمر من تحت ومن فوق ثم تخرج وتقطع باستخدام سكين البيتزاء او مخرطه الملوخيه 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP