طريقة عمل فراخ مشويه في السيخ الدوار تحت الشوايه
طريقة عمل فراخ مشويه في السيخ الدوار تحت الشوايه
المكونات
1دجاج كامله وجافه حوالي 1كيلو الي 1200)
3/4كوب من الزبده الطريه
7فصوص ثوم مهروسه مع الملح
2ملاعق كبيره من الكاتشب او معجون الطماطم
1/2ليمونه صفراء كبيره
ملح -فلفل اسود -1م/ك كزبره ناشفه -1/2ملعقه صغيره كمون-1ملعقه صغيره جنزبيل بودر
او 1ملعقه كبيره من خلطه التوابل العربيه
0
في وعاء نضع الزبده الطريه والثوم المهروس والكاتشب وعصير الليمون والتوابل والملح والفلفل الاسود ويقلبوا معا جيدا
بعد غسل الدجاج جيدا والتاكد انها ناشفه تماما نقوم باستخدام اصابع اليد بفصل الجلد عن اللحم مع الحرص علشان الجلد ميتقطعش ثم ناخذ كميه من خليط الزبده ونضعها تحت الجلد الدجاج وتوزع علي الدجاج كلها وايضا علي الجلد من فوق وداخل الدجاجه ايضا مع ترك حوالي 1ملعقه كيره من الخليط حتي ندهن به الفرخه وهي بتتشوي بين الحين والاخر ثم نربط الارجل والاجنحه وناخذ عصا الشوي ونضع السكين او المساكه في العصا مع ربطها جيدا ثم نضع الدجاج ونضع من الجهه الاجري الشوكه مع غرزها كويس في الفرخه حتي لا تتحرك الفرخه ثم نقوم بربط الشوكه ونتركها من نصف ساعه الي ساعه حتي تشرب التتبيل ثم نضعها في الفرن في المكان المخصص لها سواء في فرن الكهرباء او البوتوجاز وتشغيل الشوايه والمروحه ان وجدت ونشغل الحرارة عل 200درجه ونضع حله تحت الفرخه حتي الدهون نزل فيها مع دهنها بين الحين والاخر بخليط الزبده حتي تحمر وتستوي تماما حوالي من 1ساعه الي ساعه ونصف حسب حجم الفرخه ثم تخرج وتترك لمده 5دقائق لترتاح ثم تقطع وتقدم
المكونات
1دجاج كامله وجافه حوالي 1كيلو الي 1200)
3/4كوب من الزبده الطريه
7فصوص ثوم مهروسه مع الملح
2ملاعق كبيره من الكاتشب او معجون الطماطم
1/2ليمونه صفراء كبيره
ملح -فلفل اسود -1م/ك كزبره ناشفه -1/2ملعقه صغيره كمون-1ملعقه صغيره جنزبيل بودر
او 1ملعقه كبيره من خلطه التوابل العربيه
0
في وعاء نضع الزبده الطريه والثوم المهروس والكاتشب وعصير الليمون والتوابل والملح والفلفل الاسود ويقلبوا معا جيدا
بعد غسل الدجاج جيدا والتاكد انها ناشفه تماما نقوم باستخدام اصابع اليد بفصل الجلد عن اللحم مع الحرص علشان الجلد ميتقطعش ثم ناخذ كميه من خليط الزبده ونضعها تحت الجلد الدجاج وتوزع علي الدجاج كلها وايضا علي الجلد من فوق وداخل الدجاجه ايضا مع ترك حوالي 1ملعقه كيره من الخليط حتي ندهن به الفرخه وهي بتتشوي بين الحين والاخر ثم نربط الارجل والاجنحه وناخذ عصا الشوي ونضع السكين او المساكه في العصا مع ربطها جيدا ثم نضع الدجاج ونضع من الجهه الاجري الشوكه مع غرزها كويس في الفرخه حتي لا تتحرك الفرخه ثم نقوم بربط الشوكه ونتركها من نصف ساعه الي ساعه حتي تشرب التتبيل ثم نضعها في الفرن في المكان المخصص لها سواء في فرن الكهرباء او البوتوجاز وتشغيل الشوايه والمروحه ان وجدت ونشغل الحرارة عل 200درجه ونضع حله تحت الفرخه حتي الدهون نزل فيها مع دهنها بين الحين والاخر بخليط الزبده حتي تحمر وتستوي تماما حوالي من 1ساعه الي ساعه ونصف حسب حجم الفرخه ثم تخرج وتترك لمده 5دقائق لترتاح ثم تقطع وتقدم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق