طريقة عمل بسله بالبطاطس والجزر بقطع للحم
طريقة عمل بسله بالبطاطس والجزر بقطع للحم
المكونات
300جرام من لحم مقطع الي مكعبات (وش الفخده )
1بصله مفرومه
1بطاطس مقطعه الي مكعبات
1جزره مقطع مكعبات
1طماطم مكعبات
1كوب من عصير الطماطم
1كوب الي 1ونصف كوب من الماء او الشوربه
4ملاعق كبيره زيت او سمن
ملح فلفل اسود كمون
طريقة عمل
في مقلاه نضع الزيت والبصل علي حراره متوسطه ويقلب حتي البصل يصبح طري ثم نضع اللحم ويقلب حتي يتغير لونه ويغطي لمده 10دقائق ثم نضع مكعبات الطماطم وتقلب وتغطي لمده 5دقائق ثم عصير الطماطم والبسله والجزر والملح والفلفل الاسود وتقلب وتغطي لمده 10دقائق ثم نضع مكعبات البطاطس والماء او الشوربه ويقلب ويغطي ويترك حتي تستوي الخضار تماما واللحم ثم ترفع من النار وتوضع في اطباق التقديم وتقدم مع الارز بالشعيريه
المكونات
300جرام من لحم مقطع الي مكعبات (وش الفخده )
1بصله مفرومه
1بطاطس مقطعه الي مكعبات
1جزره مقطع مكعبات
1طماطم مكعبات
1كوب من عصير الطماطم
1كوب الي 1ونصف كوب من الماء او الشوربه
4ملاعق كبيره زيت او سمن
ملح فلفل اسود كمون
طريقة عمل
في مقلاه نضع الزيت والبصل علي حراره متوسطه ويقلب حتي البصل يصبح طري ثم نضع اللحم ويقلب حتي يتغير لونه ويغطي لمده 10دقائق ثم نضع مكعبات الطماطم وتقلب وتغطي لمده 5دقائق ثم عصير الطماطم والبسله والجزر والملح والفلفل الاسود وتقلب وتغطي لمده 10دقائق ثم نضع مكعبات البطاطس والماء او الشوربه ويقلب ويغطي ويترك حتي تستوي الخضار تماما واللحم ثم ترفع من النار وتوضع في اطباق التقديم وتقدم مع الارز بالشعيريه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق