طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني
طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني
المكونات
•1كيلو من الدقيق
•1م/ك من السكر
•1م/ك من الخميره
•1م/ك من الحليب المجفف او البودره
•1/2ملعقه صغيره من الملح
•1/2كوب من الزبده المذابه
•600مل من الماء العادي بارد بيكون في درجه حراره المطبخ
•لخليط اللحمه •700جرام من اللحم المفروم بيكون فيه قليلا من الدهن
•1كوب من البصل المفروم
•1/2كوب من الفلفل الاخضر المفروم
•1/2كوب من الفلفل الاحمر المفروم +لو عايزه حراق حطي قرن من الفلفل الحار اختياري
•ملح فلفل -اسود فلفل- احمر حلو- التوابل حسب الرغبه ممكن تحطي كميه من البقدونس المفروم
•
•في وعاء عميق وكبير او في وعاء المكسر نضع الدقيق والسكر والخميره والحليب والملح ويقلب معا ثم باستعمال اداه الخطاف او اليد تقلب معا ثم نضع الزبده والماء والماء تدريجيا حتي تتجمع معايا عجينه طريه وناعمه ولا تلتصق باليد اهم حاجه تكون طريه ونستمرفي العجن لمده 8دقائق او الي ان نحصل علي عجين ناعمه تشكل علي هيئه كره وتوضع في وعاء وتدهن بالزيت وتغطي بورق من بلاستيك نايلون حتي يتضاعف حجمها قبل تجهيز العجين نعمل خليط اللحمه في مصفاه نضع والبصل الفلفل الاخضر والاحمر ووترش بالقليلا من الملح وتترك حتي تصفي المياه حوالي 15دقيقه ثم تعصر علشان نتاكد ان الخليط الخضار مفهوش ميه ثم توضع علي اللحمه ونضع التوابل وتعجن حتي الخضار مع اللحمه جيدا
•نسخن الفرن علي حرارة عاليه
•بعد ما العجين تخمر ترفع من الوعاء وتعجن ثم تقسم نصفين كل نصف يشكل الي اسطوانه ويقطع الي قطع وتشكل كل قطعه الي كره بحجم كف اليد (او عايزه 5 ارغفه تعمي 10كرات )ثم ترص علي صينيه وتدهن الكرات بالزيت وتترك لمده 5دقائق وناخذ او 2كره شكلنها وعلي سطح مرشوش بالقليل من الدقيق تفرد او كره علي شكل دائره وتكون دائره كبيره قليلا وسميكه قليلا وتوضع جانبا قليلا ثم تفرد العجين الاخري علي شكل دائره سميكه قليلا واصغر من الدائره الاخري (بمعني تفردي واحده اكبر من الاخري )ثم ناخد كميه كبيره من اللحمه كميه بحجم كف اليد وتوضع في منتصف دائره الكبيره قليلا وتفرد باستخدام اطراف اليد ثم تغطي العجين تماما ثم توضع العجين الاخري وتغلق (شاهد الفيديو لمزيد من التفاصيل ) بعد ان تغلق تماما تفرد باستخدام النشابه فرد خفيف يدوب بس ان تفرد قليلا ثم توضع علي صينيه مدهونه بالزبده وتقلب ثم تترك لترتاح لمده 5دقائق قبل ما تدخل الفرن وقبل ما تدخل الفرن نغرس الشوكه فيها من جميع الجوانب وتدهن بميه بالسكر ودي اختياري وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الجانبين وعندما تخرج من الفرن تدهن بالزبده ممكن استعمال الزيت ونسمر في فرد العجين وتشكبل رغيف الحوواشي وخبزه حتي تنتهي الكميه تماما ويقدم ساخن مع السلطه خضراء وسلطه الطحينه
•
المكونات
•1كيلو من الدقيق
•1م/ك من السكر
•1م/ك من الخميره
•1م/ك من الحليب المجفف او البودره
•1/2ملعقه صغيره من الملح
•1/2كوب من الزبده المذابه
•600مل من الماء العادي بارد بيكون في درجه حراره المطبخ
•لخليط اللحمه •700جرام من اللحم المفروم بيكون فيه قليلا من الدهن
•1كوب من البصل المفروم
•1/2كوب من الفلفل الاخضر المفروم
•1/2كوب من الفلفل الاحمر المفروم +لو عايزه حراق حطي قرن من الفلفل الحار اختياري
•ملح فلفل -اسود فلفل- احمر حلو- التوابل حسب الرغبه ممكن تحطي كميه من البقدونس المفروم
•
•في وعاء عميق وكبير او في وعاء المكسر نضع الدقيق والسكر والخميره والحليب والملح ويقلب معا ثم باستعمال اداه الخطاف او اليد تقلب معا ثم نضع الزبده والماء والماء تدريجيا حتي تتجمع معايا عجينه طريه وناعمه ولا تلتصق باليد اهم حاجه تكون طريه ونستمرفي العجن لمده 8دقائق او الي ان نحصل علي عجين ناعمه تشكل علي هيئه كره وتوضع في وعاء وتدهن بالزيت وتغطي بورق من بلاستيك نايلون حتي يتضاعف حجمها قبل تجهيز العجين نعمل خليط اللحمه في مصفاه نضع والبصل الفلفل الاخضر والاحمر ووترش بالقليلا من الملح وتترك حتي تصفي المياه حوالي 15دقيقه ثم تعصر علشان نتاكد ان الخليط الخضار مفهوش ميه ثم توضع علي اللحمه ونضع التوابل وتعجن حتي الخضار مع اللحمه جيدا
•نسخن الفرن علي حرارة عاليه
•بعد ما العجين تخمر ترفع من الوعاء وتعجن ثم تقسم نصفين كل نصف يشكل الي اسطوانه ويقطع الي قطع وتشكل كل قطعه الي كره بحجم كف اليد (او عايزه 5 ارغفه تعمي 10كرات )ثم ترص علي صينيه وتدهن الكرات بالزيت وتترك لمده 5دقائق وناخذ او 2كره شكلنها وعلي سطح مرشوش بالقليل من الدقيق تفرد او كره علي شكل دائره وتكون دائره كبيره قليلا وسميكه قليلا وتوضع جانبا قليلا ثم تفرد العجين الاخري علي شكل دائره سميكه قليلا واصغر من الدائره الاخري (بمعني تفردي واحده اكبر من الاخري )ثم ناخد كميه كبيره من اللحمه كميه بحجم كف اليد وتوضع في منتصف دائره الكبيره قليلا وتفرد باستخدام اطراف اليد ثم تغطي العجين تماما ثم توضع العجين الاخري وتغلق (شاهد الفيديو لمزيد من التفاصيل ) بعد ان تغلق تماما تفرد باستخدام النشابه فرد خفيف يدوب بس ان تفرد قليلا ثم توضع علي صينيه مدهونه بالزبده وتقلب ثم تترك لترتاح لمده 5دقائق قبل ما تدخل الفرن وقبل ما تدخل الفرن نغرس الشوكه فيها من جميع الجوانب وتدهن بميه بالسكر ودي اختياري وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الجانبين وعندما تخرج من الفرن تدهن بالزبده ممكن استعمال الزيت ونسمر في فرد العجين وتشكبل رغيف الحوواشي وخبزه حتي تنتهي الكميه تماما ويقدم ساخن مع السلطه خضراء وسلطه الطحينه
•
0 ملاحظات:
إرسال تعليق