طريقة عمل الزبادي في البيت بدون فرن
طريقة عمل الزبادي في البيت بدون فرن
المكونات
1كيلو من الحليب كامل الدسم مغلي وبارد ونشيل الوش لو بتستخدمي الحليب المعلب استعمليه علي طول من غير ما تغليه
1علبه من الزبادي حوالي 120جرام اهم حاجه تكون بدون سكر او بدون نكهه ونقلبه
1ملعقه كبيره من حليب البودره (وده اختياري )
3ملاعق كبيره من السكر (وده اختياري )
طريقة عمل
لو بتستعملي الحليب المعلب تصبيه في حله ونضع عليه الزبادي والحليب البودره والسكر لو عايزه ويقلب معا
لو بتستعملي الحليب الجاموسي او البلدي نغليه ونضعه في الثلاجه لتاني يوم ثم ونشيل الوش او القشطه ونضع عليه الزبادي والحليب والسكر وده اختياري ويقلب معا بالمخفقه اليدويه حتي يختلطوا ثم يوضع الحله لي النار علي حرارة منخفضه (علشان نتحكم في الحرارة والحليب ميسخنش بسرعه ) طبعا مع التقليب المستمر حتي الحليب يصبح دافيء وفي الشتاء يسخن قليلا ثم يرفع من النار ويصب في اكواب الزبادي او الاكواب او الاطباق حتي تنتهي كميه الحليب ثم يوضع في حله كبيره او علبه وتغطي الاكواب فقط 2بلاستيك نايلون علشان يكتم الحرارة ثم تغطي الحله ببلاستيك نايلون وتغطي بغطاء الحله او العلبه ثم تغطي الحله بقطعه من القماش الكبيره نغطيها جيدا وتوضع في مكان من 7الي 10 ساعات تاني يوم تزال البلاستيك ونضع الاكواب في الثلاجه لمده لا تقل عن 2ساعه ثم تكون جاهزه للاستعمال
المكونات
1كيلو من الحليب كامل الدسم مغلي وبارد ونشيل الوش لو بتستخدمي الحليب المعلب استعمليه علي طول من غير ما تغليه
1علبه من الزبادي حوالي 120جرام اهم حاجه تكون بدون سكر او بدون نكهه ونقلبه
1ملعقه كبيره من حليب البودره (وده اختياري )
3ملاعق كبيره من السكر (وده اختياري )
طريقة عمل
لو بتستعملي الحليب المعلب تصبيه في حله ونضع عليه الزبادي والحليب البودره والسكر لو عايزه ويقلب معا
لو بتستعملي الحليب الجاموسي او البلدي نغليه ونضعه في الثلاجه لتاني يوم ثم ونشيل الوش او القشطه ونضع عليه الزبادي والحليب والسكر وده اختياري ويقلب معا بالمخفقه اليدويه حتي يختلطوا ثم يوضع الحله لي النار علي حرارة منخفضه (علشان نتحكم في الحرارة والحليب ميسخنش بسرعه ) طبعا مع التقليب المستمر حتي الحليب يصبح دافيء وفي الشتاء يسخن قليلا ثم يرفع من النار ويصب في اكواب الزبادي او الاكواب او الاطباق حتي تنتهي كميه الحليب ثم يوضع في حله كبيره او علبه وتغطي الاكواب فقط 2بلاستيك نايلون علشان يكتم الحرارة ثم تغطي الحله ببلاستيك نايلون وتغطي بغطاء الحله او العلبه ثم تغطي الحله بقطعه من القماش الكبيره نغطيها جيدا وتوضع في مكان من 7الي 10 ساعات تاني يوم تزال البلاستيك ونضع الاكواب في الثلاجه لمده لا تقل عن 2ساعه ثم تكون جاهزه للاستعمال
0 ملاحظات:
إرسال تعليق