الأحد، 26 أبريل 2020

طريقة عمل كيك السميد مع الشربات او القطر بسبوسه بلدي

طريقة عمل كيك السميد مع الشربات او القطر بسبوسه بلدي 

المكونات 
1كوب من السميد
1كوب من دقيق الكيك 
2كوب من جوز الهند 
1ملعقه كبيره من البيكنج بودر او كيس 
1/2كوب من السكر 
4بيض +فانيلا 
1كوب حليب 
1كوب زيت 
للتزين :لوز شرائح (اختياري )
للشربات 3اكواب سكر 
3اكواب ماء -ليمونه -رشه فانيلا
طريقة عمل 
يسخن الفرن علي حرارة 180درجه تدهن الصينيه بالسمن المذاب وتوضع جانبا 
في وعاء ينخل الدقيق والسميد والبودر ويوضع جانبا 
في وعاء نضع البيض والسكر والفانيلا وباستخدام مضرب البيض علي سرعه عاليه يخفق لمده5دقائق او حتي السكر يذوب تماما ثم يضاف الحليب والزيت وتخفق علي سرعه منخفضه او باستخدام مخفقه اليدويه حتي يختلط تماما ثم ننخل خليط الدقيق والسميد علي مرتين والتقليب باستخدام ملعقه مسطحه او الاستيوله حتب المكونات الجافه تختلط تماما ثم ننخل باقي الخليط الدقيق والسميد ويقلب حتي يختلط ويصبح الخليط ناعم ومفهوش اي كتل ثم نضع جوز الهند مره واحده وتقلب برفق حتي تختلط تماما ثم تصب في الصينيه  وتزين شرائح اللوز او اي نوع من المكسرات وتدخل الفرن المسخن مسبقا لمده من 40الي 45دقيقه او حتي تاخذ اللون الذهبي وتستوي تماما في اثناء ذلك نعمل الشربات نضع السكر والماء علي النار علي حرارة متوسطه مع التقليب حتي يغلي مع مح الجوانب بين الحين والاخر بافراه مبلله بالماء بعد ان يغلي الشربات تخفض الحرارة ونضع الليمون ويترك لمده 15دقيقه حتي يصبح جاهز ثم يرف من النار لو الشربات اصبحح جاهز قبل البسبوسه يرفع الشربات من النار ويعاد تسخينه قبل وضعه علي الكيك 
تخرج الكيك من الفرن وتقطع الي مكعبات وتسقي بالشربات الساخن وبنقطع الكيك علشان نتاكد ان الشربات شربته الكيك تماما ثم تترك لتبرد تماما 
ملحوظه 
لو عايزه كميه السكر متير اووضحه في الكيك نضع 1كوب بدل 1/2كوب 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP