يوميات شري طريقة عمل دجاج كنتاكي بطعم خطير ومضمون %100
يوميات شري طريقة عمل دجاج كنتاكي بطعم خطير ومضمون %100
المكونات
1دجاج مقطعه الي 10قطع
1و1/2كوب من الدقيق
3-4اكواب من الماء
1فص من الثوم المهروس
1/2ملعقه كبيره من مسحوق الفلفل الاحمر
1ملعقه كبيره من مسحوق الكاري
1/2ملعقه صغيره من مسحوق البصل
1ملعقه صغيره من مسحوق الفلفل الاحمر (الحار)
1/2ملعقه صغيره من اشبت المخفف
1/2ملعقه صغيره من الاريجانو
1/2ملعقه صغيره من البصل الاخضر المجفف
1/2ملعقه صغيره من مسحوق الثوم
او يمكن استعمال توابل البيتزاء (1ملعقه كبيره )+ملح وفلفل اسود
1/4م/ص من معزز النكههmsg ويوضع علي خليط الدقيق الناشف(اختياري)
زيت للقلي
طريقه عمل
في وعاء نضع كميه التوابل معا عدا الثوم وتقلب معا
في وعاء كبير نضع الدقيق الثوم ونصف كميه التوابل ثم نضع نصف كميه الميه ويقلب بالمخفقه اليدويه ثم نضع باقي كميه الماء وتقلب حتي الخليط يصبح الناعم ويصبح سمكه مثل اللبن الرايب
نعمل شقوق في الدقيق تحت الجلد ثم يوضع في خليط الدقيق ويقلب جيدا ثم تغطي بوق من البلاستيك نايلون وتوضع في الثلاجه لمده لا تقل عن 8ساعات او طوال الليل
لعمل القشره المقرمشه :
تاني يوم يسخن الفرن علي حرارة 200درجه نحضر صينيه فرن نضع فوقها شبكه
في طبق نضع 2كوب من الدقيق وباقي كميه التوابل ونضع 2ملاعق من البيكنج بودر ومعزز النكهه (اختياري)ويقلب جيدا
في مقلاه او حله بها زيت توضع علي حرارة متوسطه حتي الزيت يسخن تماما في اثناء ذلك نحضر الدجاج نقطعه واحده من الدجاج من خليط الدقيق السائل وتوضع مباشره في خليط الدقيق الناشف وتغطي تماما بالدقيق ثم مباشره توضع في الزيت الساخن ونعمل قطعه اخري نتبلها بالدقيق وتوضع في الزيت اهم حاجه لا نضع اكثر من قطعه في الحله حتي لا تخفض درجه حرارة الزيت حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح من جميع الجوانب ثم ترفع من النار وتوضع علي مناشف ورقيه (طبعا كدا الدجاج مستواش )ثم توضع علي الشبكه وتدخل الفرن لمده 20-25دقيقه علشان اتاكد انها استوت من جوه ونستمر في قلي الدجاج ووضعه في الفرن حتي تنتهي الكميه تمام ثم تخرج وتقدم مع البطاطس والكاتشب والثوم
ملحوظه : عند وضع الدجاج المقلي في الفرن علشان يكمل سواه الطريقة دي ممتازه علشان تتاكد ان الدجاج استوا بنسبه 100/100
يفضل ان عند قلي الدجاج في الزيت ان ياخذ اللون الذهبي الفاتح علشان الدجاج اما يدخل الفرن بيحمر بزياده
المكونات
1دجاج مقطعه الي 10قطع
1و1/2كوب من الدقيق
3-4اكواب من الماء
1فص من الثوم المهروس
1/2ملعقه كبيره من مسحوق الفلفل الاحمر
1ملعقه كبيره من مسحوق الكاري
1/2ملعقه صغيره من مسحوق البصل
1ملعقه صغيره من مسحوق الفلفل الاحمر (الحار)
1/2ملعقه صغيره من اشبت المخفف
1/2ملعقه صغيره من الاريجانو
1/2ملعقه صغيره من البصل الاخضر المجفف
1/2ملعقه صغيره من مسحوق الثوم
او يمكن استعمال توابل البيتزاء (1ملعقه كبيره )+ملح وفلفل اسود
1/4م/ص من معزز النكههmsg ويوضع علي خليط الدقيق الناشف(اختياري)
زيت للقلي
طريقه عمل
في وعاء نضع كميه التوابل معا عدا الثوم وتقلب معا
في وعاء كبير نضع الدقيق الثوم ونصف كميه التوابل ثم نضع نصف كميه الميه ويقلب بالمخفقه اليدويه ثم نضع باقي كميه الماء وتقلب حتي الخليط يصبح الناعم ويصبح سمكه مثل اللبن الرايب
نعمل شقوق في الدقيق تحت الجلد ثم يوضع في خليط الدقيق ويقلب جيدا ثم تغطي بوق من البلاستيك نايلون وتوضع في الثلاجه لمده لا تقل عن 8ساعات او طوال الليل
لعمل القشره المقرمشه :
تاني يوم يسخن الفرن علي حرارة 200درجه نحضر صينيه فرن نضع فوقها شبكه
في طبق نضع 2كوب من الدقيق وباقي كميه التوابل ونضع 2ملاعق من البيكنج بودر ومعزز النكهه (اختياري)ويقلب جيدا
في مقلاه او حله بها زيت توضع علي حرارة متوسطه حتي الزيت يسخن تماما في اثناء ذلك نحضر الدجاج نقطعه واحده من الدجاج من خليط الدقيق السائل وتوضع مباشره في خليط الدقيق الناشف وتغطي تماما بالدقيق ثم مباشره توضع في الزيت الساخن ونعمل قطعه اخري نتبلها بالدقيق وتوضع في الزيت اهم حاجه لا نضع اكثر من قطعه في الحله حتي لا تخفض درجه حرارة الزيت حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح من جميع الجوانب ثم ترفع من النار وتوضع علي مناشف ورقيه (طبعا كدا الدجاج مستواش )ثم توضع علي الشبكه وتدخل الفرن لمده 20-25دقيقه علشان اتاكد انها استوت من جوه ونستمر في قلي الدجاج ووضعه في الفرن حتي تنتهي الكميه تمام ثم تخرج وتقدم مع البطاطس والكاتشب والثوم
ملحوظه : عند وضع الدجاج المقلي في الفرن علشان يكمل سواه الطريقة دي ممتازه علشان تتاكد ان الدجاج استوا بنسبه 100/100
يفضل ان عند قلي الدجاج في الزيت ان ياخذ اللون الذهبي الفاتح علشان الدجاج اما يدخل الفرن بيحمر بزياده
0 ملاحظات:
إرسال تعليق