الثلاثاء، 7 مايو 2019

طريقة عمل حلاوه الجبن

طريقة عمل حلاوه الجبن 

المكونات 
1كوب من الماء
نص كوب سكر كوب سميد ناعم ربع كوب ماء زهر 250 جبنة موزريلا طريقة عمل
في حله عميقه نضع الماء والسكر علي حراره متوسطه حتي السكر يذوب تماما والميه تغلي حوالي 5دقائق ثم نضيف الجبنه الموتزاريلا ونخفض الحرارة مع التقليب باستمرار حتي الجبن تذوب عندما تذوب الجبن نضع السميد الناعم تكون الحرارة اقل علي متوسطه منخفضه علشان الخليط مينشفش طبعا مع التقليب حتي السميد يختلط تماما مع الجبن ثم بعد ما تختلط معا نضع ماء الزهر وتقلب معا ونستمر في التقليب حتي المكونات تختلط معا وتتكون معانا عجين ثم ترفع الحله من النار ثم استمريت في تحركها علشان تبرد شويه واقدر امسكها ثم شكلتها علي هيئه كره واكون فرشه علي سطح ورق نايلون (استرتش )مدهون بالقطر او الشربات ثم نضع العجين عليها وتفرد باليد قليلا ثم نضع عليها ورق نايلون كبيره (غير مدهونه بالشربات او القطر )وباستخدام النشابه افردها والسماكه بيكون علي حسب الرغبه بعد ما تفرد
عند بدايه احرف العجين نضع القشطه علي طول العجين ثم تلف مع لضغط العجين الخفيف علي الجبنه عند اللف تللف ثلاث مرات ثم تقطع بالسكين حاد
ونستمر في لف باقي العجين ثم تفع برفق وتوضع في طبق وتوضع في الثلاجه حتي تبرد تماما وكون سهله في التقطيع وتقطع الي قطع وتوضع في الثلاجه لحين التقديم مع تزينها بفستق المجروش عند التقديم

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP