السبت، 18 سبتمبر 2010

طريقة عمل التبينياكي


طريقة عمل التبينياكي


المقادير لشخصين

صدور دجاج او افخاذ مقطعة صغير
(انا استعملت صدور بمعدل صدر لكل شخصين)



جزرة لكل شخصين مقطعة جوليان (عصيان رفيعة جدا)بس فى الصور انا لم اضف الجزر لم يكن عندى



نص كوب صويا صوص
معلقتين مائدة صوص صويا حلو (الكتشاب الأسود)
معلقتين مائدة و ستيشير صوص
4 معالق كتشاب عادى


فلفلتين رومى
بصلة كبيرة مقطعة جوانح
زيت نباتى

نشا
رشة فلفل

للمكرونة
فصين توم مفرومين
3 ملاعق مائدة زيت نباتى
100مللى حليب (المفروض كريمة لكن انا ما احب تكون دسمة)
فلفل اسود و ملح

الطريقة


تسلق المكرونة لغاية تمام النضج و تصفى فى المصفاة و يصب عليها ماء الحنفية لإيقاف طهوها



يقدح الزيت النباتى و يطش فيه التوم و بدون ان يتحمر التوم بس يطلق نكهته
نضيف الفلفل الأسود و الملح
و الحليب






تقلب المكرونة فى الطاسة اللى فيها التوم و الحليب و تقلب



بس خلاص خلصت المكرونة


التبينياكى

نضع رشة فلفل اسود على الدجاج
و نغمره بالنشا
ثم ننزع النشا الزائد و نترك الدجاج فى النشا شوية عشان يلصق عليه

نضع 4 ملاعق زيت نباتى فى الطاسة و نحمر فيهم قطع الدجاج




ننتشل قطع الدجاج و نصفيهم على ورق مطبخ و مكان ما حمرناهم نضع البصل و الفلف و الجرز


و نقلب و اذا كان الزيت نشف خالص نزود ملعقتين مثلا


نضيف مقادير الصوصات

بعد كده



و تقدم مع المكرونة اللى عملناها بالأول



مصدر منتدي لك

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP