طريقة عمل المعمول من كل بلد اكله
المعمول
المقادير 750ج سمولينا خشنة
– 250 ج سمولينا ناهمه
– 15 ج خميرة – 100
ج سكر – 400 ج سمن
– 15 ج ماء -
- 1/4 م محلب بودرة -
ماء ورد
– ماء زهر
نضع السمولينا الخشنة والناعمه فى الخلاط وعليهم الخميرة وانزل عليهم بالسمنة شوية شوية والخلاط شغال ثم اضع الماء الدافىء ( كوب الاربع) شوية شوية لحد ماتتكون العجينة ثم نغطيها ونتركها ليلة كاملة ( 10 ساعات ) ثم ندهن صينية سمن ونعمل المعمول بالقالب المخصوص ( بس ندهنه بالدقيق علشان المعمول فى القالب ) ونرصصه فى الصينية وندخله الفرن على درجة 220 لمدة 45 ساعه
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=936200&page=47
– 250 ج سمولينا ناهمه
– 15 ج خميرة – 100
ج سكر – 400 ج سمن
– 15 ج ماء -
- 1/4 م محلب بودرة -
ماء ورد
– ماء زهر
الطريقة
نضع فى كوب الخميرة ونزوبها فى ربع كوب ماء دافىء والسكر والملح وماء الورد وماء الزهر نضع السمولينا الخشنة والناعمه فى الخلاط وعليهم الخميرة وانزل عليهم بالسمنة شوية شوية والخلاط شغال ثم اضع الماء الدافىء ( كوب الاربع) شوية شوية لحد ماتتكون العجينة ثم نغطيها ونتركها ليلة كاملة ( 10 ساعات ) ثم ندهن صينية سمن ونعمل المعمول بالقالب المخصوص ( بس ندهنه بالدقيق علشان المعمول فى القالب ) ونرصصه فى الصينية وندخله الفرن على درجة 220 لمدة 45 ساعه
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=936200&page=47
0 ملاحظات:
إرسال تعليق