الأربعاء، 1 سبتمبر 2010

طريقة عمل المعمول من كل بلد اكله

المعمول 
المقادير



750ج سمولينا خشنة
– 250 ج سمولينا ناهمه
– 15 ج خميرة – 100
ج سكر – 400 ج سمن
– 15 ج ماء -
 - 1/4 م محلب بودرة -
ماء ورد
– ماء زهر
الطريقة
نضع فى كوب الخميرة ونزوبها فى ربع كوب ماء دافىء والسكر والملح وماء الورد وماء الزهر
نضع السمولينا الخشنة والناعمه فى الخلاط وعليهم الخميرة وانزل عليهم بالسمنة شوية شوية والخلاط شغال ثم اضع الماء الدافىء ( كوب الاربع) شوية شوية لحد ماتتكون العجينة ثم نغطيها ونتركها ليلة كاملة ( 10 ساعات ) ثم ندهن صينية سمن ونعمل المعمول بالقالب المخصوص ( بس ندهنه بالدقيق علشان المعمول فى القالب ) ونرصصه فى الصينية وندخله الفرن على درجة 220 لمدة 45 ساعه





مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=936200&page=47


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP