الأربعاء، 18 فبراير 2009

كيفية عمل الكيك الأسفنجي(انجيلا)






كيفية عمل الكيك الأسفنجي
أولا: هذه الوصفة منقولة من كتاب اسمه( كيفية تزيين الكيك ) من كتابة إنجيلا

وسوف أترجم وصفات الكيك بكيفية تزينها بالخطوات المصورة

مقادير الكيك
1كوب من الدقيق
1م/ص من البيكنج بودر
2/1كوب سكر البودرة
2/1كوب من السمن مارجرين
3بيضات كبيرة حجم 3
طريقة التحضير
طريقة تخزين وتجميد كعكة يمكن أن تصل إلى يومين ملفوفة بورق نايلون أو في وعاء محكم الغلق او يمكن تجميدها لمدة تصل إلى ثلاثة أشهر
هذه الكيك تخبز في قالب دائري 8بوصة اي
1- ينخل الدقيق والبودر ويوضع جانبا

2- في وعاء عميق يخفق البيض علي سرعة عالية ويضاف إلية السكر تدريجيا



3- ويستمر في الخفقان حتى يتضاف حجم البيض ويصبح لونه اصفر باهت ويضاف إلية الفانيلا ثم يضاف السمن مع الاستمرار في الخفق











4- ثم يضاف الية خليط الدقيق تدريجيا ويفضل الخفق في هذه المرحلة باستخدام ملعقة خشبية مع التقليب برفق عند اضافة الدقيق الي ان ينتهي خليط الدقيق





5- يسخن الفرن علي حرارة 160درجة وتخبز لمدة 20الي30دقيقة وتأكد من نضجها يمكن إدخال سيخ خشبي في مركزها ويخرج نظيفا تكون قد نضج










ملحوظة هذة الوصفة مجربة
وانتظروا باقي الوصفات

5 ملاحظات:

غير معرف

بصراحة ما شاء اللع عليكى مجهودك رائع جدا وواضح إنك طباخة ماهرة جدا بارك الله فيكى وجزاك الله خيرا

امنت بالله

رووووووووووعه بجد

تسلم ايدك

بارك الله لكى فى نشاطك ومجهودك

انا فعلا بستفيد هنا اووووى

غير معرف

طريقة هايله جداجدا جدااااا.......جربتها وحبتها كتير.تسلم اديكى وجزاك اللة خير
ام عمرو

غير معرف

طنط منال ماما بتقول لحضرتك السمنة كانت مطلعاها من التلاجة وبعدين حطتها على البيض البيض نزل تحت والسمنة طلعت فوق وخايفة تبوظ مننا دى تورتة عيد ميلادى *_*

shery nawar

اهم حاجة تضرب البيض الي ان يصبح مثل المارنج جامد مثل الصورة وبعدين حطي الدقيق شوية شوية مع القليب بحرص واخيرا صبي الزبدة السايحة حبة حبة مش سمنة استعملي زبدة غير مملحة ثم قلبيهل تقليب صبي خفيف ةصبي الخليط في صينية الخبز امشي علي الخطوات وهية هتطلع تحفة ان شاء الله
انا بعمل التورتة بطريقة دي وتتطلع تحفة

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP