طريقة عمل البسبوسة لشيف حسن (كل بلد اكلة )
طريقة عمل البسبوسة لشيف حسن (كل بلد اكلة )
المكونات
500 ج سمولينا
50 ج جوز هند
½ باكو بيكنج بودر
150 ج سكر
125 ج ماء
150 ج سمنة
بندق محمص
سيرب خفيف ساخن(كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
سيرب ثقيل ( 2 كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
الطريقة التحضير
اضع الماء + السكر + السمن + السيرب الثقيل فى طبق واخلطهم كويس بالمضرب السلك
اضع السمولينا + جوز الهند + البيكنج بودر مع بعض فى طبق واخلطهم كويس بالمضرب السلك
ثم
اضع الخليط اللى فى الطبقين على بعض واخلطهم كويس
اضع ورقة ذبدة فى الصينية ثم اضع خليط البسبوسة واساويها كويس ثم اضع على الوش طبقة من البندق المحمص واضغط عليه بأيبدى كويس وادخلها فرن على 160 لمدة نص ساعه
اول ماتطلع من الفرن اسقيها بالسيرب الساخن جدا
ملحوظة مهمة بالنسبة للبسبوسة
اذا كنتى عيزاها من غير جوز هند
يبقى الغى ال50 ج جوز هند من المقادير وضعى بدالهم 50 ج سمولينا
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=616999&page=103
المكونات
500 ج سمولينا
50 ج جوز هند
½ باكو بيكنج بودر
150 ج سكر
125 ج ماء
150 ج سمنة
بندق محمص
سيرب خفيف ساخن(كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
سيرب ثقيل ( 2 كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)
الطريقة التحضير
اضع الماء + السكر + السمن + السيرب الثقيل فى طبق واخلطهم كويس بالمضرب السلك
اضع السمولينا + جوز الهند + البيكنج بودر مع بعض فى طبق واخلطهم كويس بالمضرب السلك
ثم
اضع الخليط اللى فى الطبقين على بعض واخلطهم كويس
اضع ورقة ذبدة فى الصينية ثم اضع خليط البسبوسة واساويها كويس ثم اضع على الوش طبقة من البندق المحمص واضغط عليه بأيبدى كويس وادخلها فرن على 160 لمدة نص ساعه
اول ماتطلع من الفرن اسقيها بالسيرب الساخن جدا
ملحوظة مهمة بالنسبة للبسبوسة
اذا كنتى عيزاها من غير جوز هند
يبقى الغى ال50 ج جوز هند من المقادير وضعى بدالهم 50 ج سمولينا
مصدر
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=616999&page=103
0 ملاحظات:
إرسال تعليق