الأحد، 8 مايو 2022

يوميات شري عرفت سر عربيه الفول وعملت فول مدمس جديد بالخضارمن غير ما تنقعي الفول وطعم خطيير

 يوميات شري عرفت سر عربيه الفول وعملت فول مدمس جديد بالخضارمن غير ما تنقعي الفول وطعم خطيير



المكونات المدمس: 450 جم فول مدمس 6 أكواب (1.5 لتر) ماء - للنقع 2 (275 جم) طماطم متوسطة (مفرومة) 1 (130 جم) بصل متوسط (مقطع) نصف كوب (80 جم) كزبرة (مفرومة) 4 فصوص ثوم كبيرة (مفرومة) 2 ملعقة صغيرة (10 مل) ملح نصف ملعقة صغيرة (1.25 مل) فلفل أسود مطحون 6 أكواب (1.5 لتر) ماء - للطبخ 2 شريحة ليمون كبيره او ليمونه كامله شرائح 1 فص ثوم كبيرمفروم طريقة عمل نغسل الفول جيدا ويوضع في حله ونضع الفول ونضع 6اكواب من الماء ويترك لمده 10دقائق ثم يرفع من النارويترك في الحله منقوع لمده 1ساعه بعد مرور ساعة ، صفي الماء المنقول فيها الفول واغسلي الفول. ضعي الفول في وعاء نظيف سعة 5 لتر ونضيف علي الفول 6اكواب من الماء . نضيف جميع المكونات الأخرى 4فصوص ثوم مهروس وشرائح الليمون ويغطي ويترك علي نار عاليه حتي يغلي بعد ان يغلي يخفض الحرارة علي منخفض جدا (شعله )ويترك حتي يدخل علي سواء بعد حوالي 2ساعه يقلب ولو احتاج ماء يزود بالماء الساخن عندما يستوي الفول بعد حوالي 3ساعه تماما نضع فص الثوم ويقلب ويغطي ويترك حوالي1ساعه الي 2ساعه علي نار شعله او خفيفه مع الهرس باستخدام المغرفه بين كل حين والاخر حتي يصبح الفول ناعم وطري اووي انا خد معايا حوالي 2ساعه علشان يصبح مثل الزبده وده سر من اسرار عربه الفول انه بسيبه علي نار هادي مع هرسه كل شويه وتذويده بالماء عند الحاجه عندما يصل للسمك المطلوب يرفع من النار ثم يستعمل او يوضع في اكياس بعد ان يبرد حسب الحاجه ويوضع في الفريزر لحين الاستعمال


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP