طريقة عمل بطاطس ملسوقه محمره بشكل وطريقه جديده
طريقة عمل بطاطس ملسوقه محمره بشكل وطريقه جديده
المكونات
600جرام من البطاطس الصغيره تغسل وتقسم الي نصفين
ملح فلفل اسود نشا حسب الحاجه
زيت للقلي
طريقة عمل
نضع البطاطس في حله وتغطي بالماء ونضع القليل من الملح وتوضع علي نار حتي تستوي تماما وتصبح طريه جدا ترفع من النار وتصفي من الماء وتترك لتبرد وتقشر ثم باستخدام قعر بالكوب او هراسه البطاطس حتي يصبح البطاطس ناعمه جدا ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود ونشا كميته حسب الحاجه بمعني نضع كميه تدرجيا مع العجن بعد كل اضافه من النشا حتي تتكون عجين لا تلتصق باليد ثم باستخدام سكين او قطاعه ناخذ قطعه وتشكل حبل متوسط السمك ويقطع الي قطع صغيره ثم باستخدام شوكه نضغط علي العجين ثم توضع ونستمر في تشكيل العجين بالشوكه حتي تنتهي كميه العجين
في مقلاه علي حرارو متوسطه نضع الزيت حتي يسخن ثم نضع قطع العجين البطاطس وتترك حوالي 1دقيقه حتي تتماسك ثم تقلب بين الحين الاخر حتي تاخذ اللون الذهبي ثم ترفع علي مناشف ورقيه وتقدم ساخنه مع الكاتشب
0 ملاحظات:
إرسال تعليق