طريقة عمل كيك الفراوله مع صوص الفراوله
طريقة عمل كيك الفراوله مع صوص الفراوله
المكونات
2 بيضه في درجة حرارة غرفة
1 كوب سكر
1 كوب كريما حامضة او زبادي معصور عليه نصف ليمونه صغيره ويقلب جيدا
نصف كوب زيت دوار الشمس
1 ملعقة صغيرة الفانيليا
2 كوب دقيق
2 ملعقة صغيرة من بيكنج بودر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
12 أوقية فراولة حوالي 2و1/2كوب من الفراله الصغيره اوحوالي24فراوله متوسطه الحجم
1 ملعقة صغيرة سكر بودرة للتزيين اختياري
مكونات صلصة الفراولة:
3اكواب من فراولة مقشر ومقطعه
ربع كوب حبيبات سكر أو حسب الرغبة
سيرب الفراوله (رابط الفيديو في صندوق الوصفه اسفل الفيديو )
طريقة عمل
تدهن صينيه 23سم بالزبده ونضع ورقه زبده وتوضع جانبا تسخن الفرن علي حرارة 180درجه
نقسم الفراوله الي نصفين بالتساوي النصف الاول يقطع الي نصفين والنصف الاخر يقطع الي مكعبات يوضع جانبا
في وعاء كبير باستخدام مضرب البيض نضع معا البيض والسكر وتخفق علي سرعه عاليه لمده 5دقائق او لغايه لما الخليط يكون هش وسميك ثم نضع الزباد مع عصير الليمون ونصف كوب من الزيت و1ملعقه من الفانيلا وتخفق علي سرعه منخفضه حتي تختلط وتصبح فاتحه
في وعاء صغير ينخل الدقيق مع البودر والملح ويقلب حتي تختلط تماما ثم يضاف المكونات الجافه علي المكونات السائله مع الخفق علي سرعه منخفضه علي دفعات وانا افضل انك تقلبيها بلاسبتيوله علشان الهواء ميخرجش من العجين ونستمر في الاضافخ خليط الدقيق مع التقليب حتي الدقيق يختلط تماما مع خليط البيض مع عدم المبالغه في الخلط بمعني ان بمجرد خلط المكونات معا توقف التقليب تماما
يصب نصف خليط العجين في الصينيه ثم نوزع مكعبات الفراوله ثم نضع النصف الاخر من العجين ثم نضع علي الوش انصاف الفراوله ونضغط عليها قليلا وتوزع وتدخل الفرن من 45الي 55دقيقه بس معايا خدت 50دقيقه او الي الخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه ثم ترفع وتوضع علي الشبكه لتبرد في الصينيه من 15الي 20دقيقه ثم ترفع من المقلاه لتبرد قليلا
يمكن ان تقدم دافئه او تترك لتبرد تماما وترش بالسكر البودره وتقدم مع سيرب الفرواله
لعمل سيرب الفراوله
في طبق نضع الفراوله ثم نضع السكر وتقلب جيدا وتترك حتي السكر يذوب مع الفرواله يمكن هرس الفراوله قبل وضع السكر عليها
ثم عند تقديم الكيك توزع علي الوش سيرب الفراوله مع وضع قطع من الفراوله المكعبات وتقدم
المكونات
2 بيضه في درجة حرارة غرفة
1 كوب سكر
1 كوب كريما حامضة او زبادي معصور عليه نصف ليمونه صغيره ويقلب جيدا
نصف كوب زيت دوار الشمس
1 ملعقة صغيرة الفانيليا
2 كوب دقيق
2 ملعقة صغيرة من بيكنج بودر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
12 أوقية فراولة حوالي 2و1/2كوب من الفراله الصغيره اوحوالي24فراوله متوسطه الحجم
1 ملعقة صغيرة سكر بودرة للتزيين اختياري
مكونات صلصة الفراولة:
3اكواب من فراولة مقشر ومقطعه
ربع كوب حبيبات سكر أو حسب الرغبة
سيرب الفراوله (رابط الفيديو في صندوق الوصفه اسفل الفيديو )
طريقة عمل
تدهن صينيه 23سم بالزبده ونضع ورقه زبده وتوضع جانبا تسخن الفرن علي حرارة 180درجه
نقسم الفراوله الي نصفين بالتساوي النصف الاول يقطع الي نصفين والنصف الاخر يقطع الي مكعبات يوضع جانبا
في وعاء كبير باستخدام مضرب البيض نضع معا البيض والسكر وتخفق علي سرعه عاليه لمده 5دقائق او لغايه لما الخليط يكون هش وسميك ثم نضع الزباد مع عصير الليمون ونصف كوب من الزيت و1ملعقه من الفانيلا وتخفق علي سرعه منخفضه حتي تختلط وتصبح فاتحه
في وعاء صغير ينخل الدقيق مع البودر والملح ويقلب حتي تختلط تماما ثم يضاف المكونات الجافه علي المكونات السائله مع الخفق علي سرعه منخفضه علي دفعات وانا افضل انك تقلبيها بلاسبتيوله علشان الهواء ميخرجش من العجين ونستمر في الاضافخ خليط الدقيق مع التقليب حتي الدقيق يختلط تماما مع خليط البيض مع عدم المبالغه في الخلط بمعني ان بمجرد خلط المكونات معا توقف التقليب تماما
يصب نصف خليط العجين في الصينيه ثم نوزع مكعبات الفراوله ثم نضع النصف الاخر من العجين ثم نضع علي الوش انصاف الفراوله ونضغط عليها قليلا وتوزع وتدخل الفرن من 45الي 55دقيقه بس معايا خدت 50دقيقه او الي الخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه ثم ترفع وتوضع علي الشبكه لتبرد في الصينيه من 15الي 20دقيقه ثم ترفع من المقلاه لتبرد قليلا
يمكن ان تقدم دافئه او تترك لتبرد تماما وترش بالسكر البودره وتقدم مع سيرب الفرواله
لعمل سيرب الفراوله
في طبق نضع الفراوله ثم نضع السكر وتقلب جيدا وتترك حتي السكر يذوب مع الفرواله يمكن هرس الفراوله قبل وضع السكر عليها
ثم عند تقديم الكيك توزع علي الوش سيرب الفراوله مع وضع قطع من الفراوله المكعبات وتقدم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق