الاثنين، 23 مارس 2020

طريقة عمل بسكويت النشادر علي شكل اسطوانه


طريقة عمل بسكويت النشادر علي شكل اسطوانه 


المكونات

500جرام دقيق
150 غ سكر (بالإضافة إلى سكر آخر للتزيين)
2 بيض
70 مل حليب
70 جرام من زيت عباد الشمس
1 كيس خميرةنشادر (9جرام)
1 ملعقة كبيرة الفانيليا
30 جرام من الشوكولاتة (اختياري )

طريقة عمل 
سخن الفرن 180 درجه تفرش الصواني الفرن بورق من الخبز وتوضع جانبا 
في وعاء كبير نضع البيض والسكر والحليب والزيت والفانيلا ويقلب حتي السكر يذوب تماما والنشادر والدقيق مع التقليب حتي نحصل علي عجين متماسك لا تلتصق باليد 
ثم تقسم العجين الي نصفين النصف الاول يشكل علي هيئه اسطوانه حجم السجق او بحجم الاصابع ثم تقطع بطول 5-4 سم وترص في صينيه 

في النصف الثاني من العجين وده اختياري يعني لو عايزه كله تعمليه ساده حسب الرغبه يضاف شقكولاته شبس وتعجن وتشكل اسطونه طويله جم مثل الاصابع اليد ثم تقطع وترص في صينيه مفروشه وبورق من الخبز وتدخل الفرن لمده من 15الي 20دقيقه او ان تصبح لونها ذهبي من تحت ولونها وردي من فوق (الكميه دي تعمل حوالي 50 بسكويته 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP